REMI NA POLJUDU: Riječani nastavili odličan proljetni niz nepobjedivosti

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Najljepši trenutak utakmice zbio se u 52 minuti kada je nakon jedne lijepe akcije od centra igrališta lopta preko Acostya i Pavličiča „u jednom dodiru“ došla do Čolaka u srce šesnaesterca a ovaj ju je sigurnim udarcem pospremio u mrežu iza Letičinih leđa

HAJDUK – RIJEKA 1:1 (0:0)

SPLIT – Stadion Poljud. Utakmica 27. Kola Hrvatski telekom Prve lige. Gledatelja: 15.690. Sudac: Pajač (Zelina)

Strijelci: Čolak (52), Caktaš (62, 11 m)

HAJDUK: Letica – Juranović, Nižić, Ismajli (Bašić, 46), Lopez, Savvas, Radošević, Caktaš, Tičinović (Kovačević, 43), Gyurcso (Futacs, 79), Said

RIJEKA: Sluga – Raspopović, Župarić, Punčec, Žuta – Bradarić, Grahovac – Acosty (Kvržić, 77), Pavičić (Capan, 82), Heber (Puljić, 90) – Čolak.

Nogometaši Rijeke produljili su svoj niz nepobjedivosti na Poljudu koji traje već sedam godina (!), a nakon uzbudljive utakmice s nekoliko velikih prilika na obje strane možda je zaključni neriješeni rezultat i najrealniji odnosno najpravedniji – premda ostaje dojam kako je s malo više odlučnosti i preciznosti u “zadnjem pasu” Rijeka mogla do pobjede. A opet, neće pogriješiti ni oni koji vratara Rijeke Simona Slugu proglase – igračem utakmice…

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše prilika. Hajduk je zaprijetio na otvaranju, nakon ubačaja Gyurcse, Ismajili je pucao iz okreta, a Sluga odlično obranio.

Uslijedili su pokušaji Čolaka u 7. i 9. minuti,  ali bez veće opasnosti za gol Hajduka. U 15. minuti sjevnula je kontra Rijeke. Pavičić je odigrao za Hebera koji je povukao kontru po lijevoj strani. Brazilac je pronašao Acostyja na rubu kaznenog prostora, ali nogometaš Rijeke nije uspio iskontrolirati loptu.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

U 28 minuti lobodan udarac za Rijeku: Grahovac je ubacio, Heber je pucao glavom, ali lopta je išla u ruke Letici. Krasna akcija Acostya u 35 minuti:  sjajno se riješio pratnje dvojica igrača na desnom boku, ušao u kazneni prostor, ali dodavanje prema slobodnim Rijekinim igračima je osujetio Juranović i izbio loptu.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

U 38. minuti Gyurcso je u skoku odnio jednu loptu na tridesetak metara od gola. Nogometaš Hajduka stigao je do 18 metara i potegnuo, ali Sluga je rutinski obranio. Tri minute kasnije Acosty je ponovo sjajno prošao Juranovića, krenuo prema golu Hajduka, ali Tičinović je na vrijeme ušao u putanju i spriječio opasnost.

Najljepši trenutak utakmice zbio se u 52 minuti kada je nakon jedne lijepe akcije od centra igrališta lopta preko Acostya i Pavličiča „u jednom dodiru“ došla do Čolaka u srce šesnaesterca a ovaj ju je sigurnim udarcem pospremio u mrežu iza Letičinih leđa.

Šteta je što Riječani, na ovom gostovanju u svojim tradicionalnim majicama „bordo“ boje, nakon postignutog zgoditka nisu dodatno iskoristili nekoliko minuta „ošamućenosti“ Hajdukovih igrača.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Naime, već u 55 minuti nova prilika za Rijeku: Heber je oštro ubacio, a Acosty je za malo bio prekratak ispred gola. Već u sljedećoj minuti nakon pogreške Bašića Heber je odigrao za Čolaka koji je krenuo prema golu. Napadač Rijeke je pričekao i odigrao povratno za Hebera koji nije dobro zahvatio loptu i propala je velika prilika.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nažalost, stigla je kazna za propuštene prilike i Hajduk je izjednačio iz jedanaestrca. Nakon jedne polukontre Hajduka u 61 minuti Gyurcso je pao u šesnaestercu nakon kontakta s Raspopovićema sudac Pajač je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Caktaš je bio siguran realizator najstrože kazne, poslao je Slugu u jednu stranu a loptu u sam kut vrata.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zbog bakljade Hajdukovih navijača utamica je produžena za čak osam minuta, a u tom razdoblju i domaći i gosti mogli su do pobjedničkog gola. U 90+četiri minute Heber je sjajno prebacio braniča ali Letica je na vrijeme odnio loptu. Dvije minute prije toga Slugina obrana utakmice: nakon ubačaja iz slobodnog udarca  Caktaš je udarcem glavom dobro uputio lopti prema vratima Rijeke no Sluga je sjajno reagirao i refleksno odbio loptu u polje.

Prije toga, u 75 Sluga je još jednom sjajno obranio svoj gol: ponovno nakon slobodnog udarca, lopta je kroz šumu nogu došla do Kovačevića koji je pucao iz prve izokreta, no Sluga je refleksno sjajno obranio nogama.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari