DANAS HAJDUK-RIJEKA: Pogledajte atmosferu na derbijima i pročitajte priopćenje za navijače HNK Rijeke

Jadranski derbi nogometna je poslastica za sve navijače, Rijeka već sedam godina nije izgubila na Poljudu

Nogometaši Hajduka i Rijeke (Stadion Poljud, 17 sati) odigrat će utakmicu 27. kola Hrvatski telekom Prve lige

Jadranski derbi nogometna je poslastica za sve navijače, Rijeka već sedam godina nije izgubila na Poljudu.

U videu pogledajte atmosferu i pogotke u posljednjim derbijima između Rijeke i Hajduka

Hajduk – Rijeka: priopćenje za navijače HNK Rijeke

Zbog interesa većeg broja navijača HNK Rijeka za odlazak na utakmicu 27. kola Hrvatski Telekom Prve lige između HNK Hajduk i HNK Rijeka (subota, Stadion Poljud, 17 sati) obavještavamo sve naše navijače o sljedećem:

U organizaciji kluba navijača Armada očekuje se organizirani odlazak većeg broja navijača na utakmicu autobusima, dok je za očekivati da će se određeni dio navijača uputiti u vlastitom aranžmanu s osobnim i kombi vozilima.

Iz policije smo obavješteni da će glavni prihvatni punkt za navijače HNK Rijeka, koji putuju vozilima, biti naplatne kućice Dugopolje, od kuda će se navijači autobusom pod policijskom pratnjom prepratiti do parkirališta za gostujuće navijače na stadionu Poljud.

Preporučeno vrijeme dolaska navijača koji putuju vozilima na Dugopolje je najkasnije do 14:30 sati da bi se izbjeglo kašnjenje na početak utakmice.

Gostujuća tribina jug namijenjena za navijače HNK Rijeka otvara se u 15 sati i cijena ulaznice je 40 kuna. Prodaja ulaznica za naše navijače na dan utakmice u Splitu bit će u vremenu od 15 do 17 sati na ulazu na gostujuću južnu tribinu.

Pozivamo sve naše navijače na fer i korektno, ali gromoglasno navijanje, te podsjećamo na zakonske odredbe Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima prije, za vrijeme i nakon utakmice, a koja se odnose na prekomjernu alkoholiziranost (preko 0,5 g/kg), zabranu uporabe i posjedovanja pirotehničkih sredstava, svih oblika diskriminacijskog ponašanja i dr.

Posebno apeliramo na sve naše navijače da se suzdrže od svih oblika govora mržnje (na temelju rasne, nacionalne, vjerske, regionalne i druge osnove) i bacanja bilo kakvih predmeta u natjecateljski prostor kako bi se izbjegle rigorozne sankcije (novčane kazne i zatvaranje tribine) za naš klub, a ujedno i za sve naše navijače.

Veliko hvala svim navijačima, a posebno onima koji će našu momčad u subotu bodriti s tribina i dati dodatnu snagu našim igračima da nastave dugogodišnji niz bez poraza na gostovanju u Splitu.

I zato krenimo svi zajedno u novu pobjedu i pohod na vrh tablice jer Rijeka je najbolje od svega…

Bijeli 11 utakmica zaredom bez poraza na Poljudu

Utakmica u Splitu za bijele je početak serije od tri utakmice (Hajduk, Dinamo, Slaven Belupo) koje bi mogle odrediti tijek sezone.

Gledajući ukupan omjer Jadranskih derbija u 147 utakmica, Rijeka je upisala 42 pobjede, 49 ogleda završilo je remijem, a 56 pobjeda pripalo je Hajduku. Kada su u pitanju prvenstveni ogledi od hrvatske samostalnosti u 84 utakmice Rijeka je slavila u 29 ogleda, 24 je završilo remijem, a Hajduk je upisao 31 pobjedu.

U posljednje 21 utakmice, Rijeka je poražena samo jednom i to u zadnjem ogledu na Rujevici. Kada su u pitanju susreti na Poljudu, Rijeka 11 utakmica ne zna za poraz upisavši pritom šest pobjeda i pet remija.

Posljednji put Hajduk je na Poljudu slavio 7. kolovoza 2011. godine, u subotu će biti 2429 dana od posljednjeg poraza bijelih u Splitu.

Od hrvatske samostalnosti Tomislav Erceg i Anas Sharbini skupili su 20 nastupa, dok su 17 puta dres Rijeke ili Hajduka obukli Srđan Andrić, Dario Knežević, Mario Maloča i Ahmad Sharbini.

Najbolji strijelac u susretima prvenstva Hrvatske Zvonimir Deranja i Anas Sharbini postigli su sedam golova, a gledajući ukupnu povijest sedam puta mrežu je zatresao i Zvonko Begonja.

Matjažu Keku utakmica u subotu bit će 20. Jadranski derbi, dosad je upisao 12 pobjeda, šest remija i jedan poraz uz gol razliku 38:17.

U povijesti Jadranskih derbija Filip Bradarić, Tomislav Erceg, Nenad Gračan, Željko Mijač i Igor Musa nosili su dres Hajduka i Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari