REMI RIJEKE U VINKOVCIMA: Bunker domaćih izdržao, stative i vratari činili čuda

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Pokušala je Rijeka sve kako bi došla do troboda i prišuljala se Dinamu na bod zaostatka prije zadnjeg kola Prve HNL. Sve karte u drugom dijelu utakmice gosti su ulaskom Čolaka bacili u napad, no nakraju je Rijeka mogla ostati i bez boda…

CIBALIA – RIJEKA 0:0 (0:0)

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Utakmica 35. kola Hrvatski telekom Prve lige: Sudac: Bruno Marić (Daruvar). Gledatelja: 2.000

CIBALIA: Brkić – Vojković, Rubić, Soldo, Karamarko, Dabro, Tomašević, Ikić, Barišić, Miličević, Peričić (Kordić, 46)

RIJEKA: Sluga – Raspopović (Zuta, 46), Escoval, Punčec, Leovac – Bradarić, Capan (Čolak, 59) – Kvržić, Pavičić, Gorgon (Črnic, 74) – Puljić

U utakmici pretposljednjeg kola Prve HNL nogometaši Rijeke remijem u Vinkovcima i matematički su predali naslov prvaka Hrvatske. Riječani su u Vinkovcima imali više od igre, daleko više udaraca prema vratima i više udaraca u okvir, no lopta nikako nije htjela u gol.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Za to je najzaslužniji vratar domaćih Brkić koji je imao nekoliko čudesnih intervencija, poput one u 56, minuti kada je Pavičić pucao prema golu s desetak metara no Brkić je i to obranio.

Pogodili su igrači Rijeke dvaput i okvir gola! U 24, minuti nakon ubačaja s desne strane vratar Cibalije istrčao je s gola i izboksao na rub kaznenog prostora gdje se našao Kvržić. Uslijedio je udarac, ali vratnica je spasila Cibaliju!

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

U 82, Pavičić je ubacio iz slobodnog udarca, Puljić je ostao sam, ali nakon udarca glavom lopta je pogodila okvir gola.

U 13. minuti prvi je zaprijetio Pavičić, ali udarac je, poput onog Puljića minutu kasnije, obranio vratar Brkić.

Već u 15. minuti Puljić nije dobro zahvatio loptu nakon ubačaja Gorgona.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

U 26, Kvržić je pronašao Gorgona, ali vratar Brkić ponovo je odlično reagirao, kao i u 32. minuti kada je Leovac pucao s ruba kaznenog prostora.

U 37. minuti Pavičić je pokupio loptu, uspio izdržati dva duela, ali udarac je otišao preko grede.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

I onda je Cibalia prvi put stigla pred gol Rijeke. Nakon što su njegovi suigrači iščeprkali jednu loptu na rubu kaznenog prostora Rijeke, Dabro je potegnuo iz prve, ali nije bilo prave opasnosti za Slugu.

I tu nije bio kraj prilikama. U prvoj minuti sudačke nadoknade, nakon ubačaja iz slobodnog udarca, lopta je došla do Gorgona koji je ostao sam, ali i ovaj pokušaj obranio je vratar Cibalije.

Rijeka je drugi dio otvorila novom velikom prilikom, ali dva uzastopna udarca Gorgona u kaznenom prostoru Cibalije nisu pronašla put do mreže.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

U 60. minuti velika prilika za Cibaliju. Nakon kornera lopta je došla do Kordića koji iz neposredne blizine nije pogodio gol.

Sedam minuta kasnije Sluga je istrčao i izbio loptu koja je došla do Miličevića, koji je pokušao iskoristiti situaciju i iz velike udaljenosti pogoditi gol, ali lopta je otišla daleko do cilja.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari