Rijeka pobijedila Bravo u prvoj pripremnoj utakmici

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Igor Bišćan je protiv novopečenog slovenskog prvoligaša dao priliku svim igračima u kadru

RIJEKA – BRAVO 3:1

RIJEKA – Pomoćno igralište u kampu HNK Rijeka: Sudac: Antonio Melnjak.

Strijelci: 1:0 Mamić (56′), 2:0 Čolak (69′), 3:0 Čolak (83′), 3:1 Žagar-Knez (90′).

RIJEKA: Prskalo, Punčec, Lepinjica, Kvržić, Halilović, Vuk, Acosty, Pavičić, Štefulj, Raspopović, Smolčić. Još su igrali: Pandur, Mamić, Galešić, Župarić, Bušnja, Čolak, Pavelić, Gorgon, Tomečak, Capan.

BRAVO: Gril, Ihbeisheh, Kurtović, Brekalo, Žinko, Križan, Agboyi, Nukić, Piskule, Kirm, Klemenčić. Još su igrali: Vekić, Tavčar, Đajić, A. Matk

Nogometaši Rijeke pobijedili su slovenski Bravo 3:1 u prvoj pripremnoj utakmici u novoj sezoni odigranoj na pomoćnom igralištu u kampu HNK Rijeka.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Igor Bišćan je protiv novopečenog slovenskog prvoligaša dao priliku svim igračima u kadru, a Rijeka je u konačnici morala sačekati drugo poluvrijeme da bi slomila otpor gostiju.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Igrala se 56. minuta utakmice, Čolak se lijepo izborio za prostor, a Urhu nije preostalo ništa nego srušiti napadača Rijeke na 18 metara.

Petar Mamić iskoristio je loše postavljeni živi zid i preciznim udarcem zatresao mrežu slovenskog prvoligaša – 1:0.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Bila je to potvrda dobrog riječkog otvaranja drugog dijela, u 49. minuti Tomečak je pronašao Čolaka, ali napadač Rijeke nije dobro zahvatio loptu. Četiri minute kasnije Mamić je lijepim ubačajem pronašao Gorgona, ali udarac glavom otišao je pored vratnice.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka je mogla do drugog gola u 59. minuti, Tomečak je ponovo ubacio, Čolak primio loptu u kaznenom prostoru, ali njegov udarac s crte je izbio branič Brava.

Ipak, u 69. minuti nije bilo spasa za goste. Čolak se sjurio prema golu po desnoj strani, lažnjakom slomio Tavčara i poentirao – 2:0.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 83. minuti Rijeka je stigla do trećeg gola. Gorgon je oduzeo jednu loptu i predao ju Čolaku koji se sjurio prema golu i preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora zatresao mrežu – 3:0.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Gosti su solidnu predstavu u Rijeci ipak okončali počasnim pogotkom. Žagar Knez primio je loptu u kaznenom prostoru, s dva lijepa lažnjaka slomio riječke braniče i zatresao mrežu – 3:1.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U prvom dijelu Rijeka je prijetila u 12. minuti. Pavičić je lijepo izbacio Kvržića na desnoj strani, uslijedio je ubačaj, Brekalo je u petercu skrenuo loptu ispred Acostyja, ali vratar Gril bio je spreman i sačuvao je mrežu.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 17. minuti pogreška slovenske obrane otvorila je priliku Acostyju, čiji je udarac ponovo sjajno obranio Gril. Slična situacija ponovila se u 20. minuti, udarac Kvržića ovoga puta išao je ravno u vratara slovenske momčadi.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Na drugoj strani, u 21. minuti Nukić se izborio za poziciju pored Raspopovića i Punčeca, ali Lepinjica je blokirao udarac i lopta je otišla u korner. Najbliže golu u prvom dijelu gosti su stigli nakon kornera u 29. minuti, ali udarac Žinka zaustavila je greda. U 43. minuti Nukić je lijepo ubacio, ali udarac Križana prošao je uz vratnicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari