RIJEKA “PROTUTNJALA” ZAPREŠIĆEM: Visoka pobjeda Bijelih i povratak na pobjedničke staze!

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Niti u jednom trenutku utakmice 20. kola Hrvatski telekom Prve lige nije bilo upitno tko je za klasu bolja momčad, iako je Rijeka nastupila u znatno izmijenjenom i pomlađenom sastavu

INTER – RIJEKA 0:3 (0:0)

ZAPREŠIĆ – ŠRC Zaprešić. Utakmica 20. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Tihomit Pejin (Donji Miholjac). Gledatelja: 1.000.

Strijelci: 0:1 Puljić (66), 0:2 Lončar (69), 0:3 Puljić (74)

INTER ZAPREŠIĆ: Matković – Muhar, Tatomirović, Kaluđerović, Ajayi (od 86′ Haramustek), Brezovec, Šimunec, Bosec, Rak (od 82′ Ljubić), Serderov (od 73′ Mišković), Valentić
RIJEKA: Sluga – Kvržić, Župarić, Escoval, Mamić – Pavičić, Lončar – Acosty (od 84′ Bušnja), Halilović (od 77′ Murić), Vuk (od 62′ Gorgon) – Puljić

Rijeka se vratila pobjedama! Nakon duge jesenske serije pobjeda Rijeka je u polusezonu krenula remijem u Koprivnici (1:1) i porazom na Rujevici od Gorice (1:3). No danas su Bijeli protutnjali Zaprešićem i visokim rezultatom pobijedili nedorasle igrače Intera!

Uspjeh je tim veći što je Rijeka, prošarana ozljedama, kartonima… nastupila u znatno izmijenjenom, pomlađenom sastavu uz nekoliko novopridošlih igrača. I upravo su oni ponajviše opravdali povjerenje trenera Bišćana!

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Odlična vijest je i da se Armada vratila navijanju za Rijeku, uz neke “dodatke” (OVDJE)

Rijeka je otpor domaćina slomila unutar deset minuta, od 66. do 75. minute. Niz golova najavio je Acosty u 65. minuti kada je sjajno pucao glavom, ali vratar Intera odličnom paradom zaustavio je udarac.

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

I onda je krenuo niz. Nakon ubačaj iz kornera lopta je došla do Puljića koji je potegnuo i lopta je završila u mreži – 0:1.

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Bio je to neophodan impuls za riječke nogometaše, a drugi gol stigao je tri minute kasnije. Nakon jednog lošeg ispucavanja domaće obrane, Gorgon je gurnuo za Puljića koji je proigrao Lončara – 0:2!

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Točka na “i” bila je sjajna akcija u 75. minuti. Gorgon i Halilović odigrali su sjajan dupli pas, Gorgon je izbio sam pred gol i podvalio loptu za Puljića koji je potvrdio gol!

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

U prvom poluvremenu mreže su mirovale, Bosec je otvorio niz pokušaja s dvadesetak metara nakon što je prethodno oduzeo loptu Vuku.

Rijeka je polako počela graditi svoju igru, ali pokušaji su se uglavnom odbijali pred zidom Interove obrane pred kaznenim prostorom.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Ubačaj Mamića (6′) i Acostyja (17′) nisu rezultirali udarcem, na drugoj strani najagilniji je bio Ajayji na desnoj strani zaprešićkog napada.

U 26. minuti Kvržić se izborio za loptu na desnoj strani i ubacio, Vuk je u kontaktu s domaćim braničem uspio pucati, ali lopta je otišla pored gola.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Rijeka je ponovo zaprijetila u 29. minuti, vratar Intera morao se dobro protegnuti da bi obranio udarac Halilovića. Nakon kornera, Kvržić je lijepo pucao s 18 metara, lopta je otišla malo iznad grede.

Na drugoj strani snažan udarac Brezovca (33′) glavom je blokirao Escoval, a u 41. minuti Ajayi je pobjegao obrani Rijeke nakon pogreške Mamića, ali u završnici Sluga je obranio udarac.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Posljednja minuta donijela je dva efektna poteza nogometaša Rijeke. Kvržić je sjajno pucao iz voleja nakon ubačaja iz kornera. Lopta je završila u bloku, a nakon novog ubačaja, Escoval je efektno pokušao u skoku iz voleja, ali bez učinka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari