Rijeka se vratila pobjedama: U Zaprešiću “razmontiran” Inter, za početak pozitivnog niza!

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Do visoke pobjede Riječani su došli već nakon pola sata igre kada su golovima Andrijaševića, Čolaka (2) i Gorgona u potpunosti uništili ambicije domaćina

INTER – RIJEKA 1:4 (0:4)

ZAPREŠIĆ – ŠRC Zaprešić. Utakmica 16. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Gledatelja: 500.

Strijelci: 0:1 Andrijašević (7), 0:2 Čolak (23), 0:3 (Čolak, 27), 0:4 Gorgon (32), 1:4 Soldo (90+1)

INTER: Frelih – Soldo, Tatomirović, Grgić, Čeliković, Mlinar, Mazalović, Bosec, Ahmedi, Ljubić, Serderov

RIJEKA: Prskalo – Tomečak, Župarić, Escoval, Smolčić – Halilović (Pavičić, 75), Capan – Murić (Acosty, 63), Andrijašević, Gorgon – Čolak (Puljić, 71)

Dobrodošao je to “melem na ranu” nakon bolnog poraza Rijeke u prošlome kolu od Dinama na Rujevici (0:5) i najbolji prilog popravku atmosfere na Rujevici nakon što su neki pesimisti predviđali i posvemašnji krah sezone.

(FOTO) Inter-Rijeka 0:4! A tek je prvo poluvrijeme…!

Do visoke pobjede Riječani su došli već nakon pola sata igre kada su golovima Andrijaševića, Čolaka (2) i Gorgona u potpunosti uništili ambicije domaćina.

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Rijeka je povela već u 7. minuti! Župarić je dugom loptom pronašao Andrijaševića koji ju je smirio i prisebno matirao vratara Intera.

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

U razmaku od nekoliko minuta Čolak je dvama pogotcima osigurao tri boda za bijele.

U 23. minuti Andrijašević je odnio loptu na sredini terena i izbacio Čolaka koji se sjurio sam prema golu Intera te lijepim lob-udarcem matirao vratara Freliha. U 27 minuti do lopte pred kaznenim prostorom Intera došao je Capan i dodao Haliloviću. Halilović je odlično proigrao Murića koji je, umjesto udarca, nesebično proigrao Čolaka za njegov drugi gol na utakmici!

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Šah-mat je stigao u 32. minuti: nakon lijepe akcije po desnoj strani Tomečak je ubacio a Gorgon pospremio loptu pod prečku!

Rezultati by SofaScore

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Rezultat prvog dijela uvelike je odredio tijek drugog dijela. Drugo poluvrijeme Rijeka je otvorila prilikom za Čolaka kojem su braniči Intera odnijeli loptu. Na drugoj strani, nakon kornera Intera u 56. minuti, Grgić je dobro pucao glavom, ali lopta je otišla preko gola.

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

U 58. minuti Čolak je primio loptu u kaznenom prostoru i uputio udarac, ali Frelih je bio spreman. Inter je pokušavao doći do počasnog pogotka, ali bez uspjeha.

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

U 74. minuti Puljić je iščeprkao jednu loptu u kaznenom prostoru i okrenuo se prema golu,ali Grgić je izbio loptu u posljednjem trenutku.

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Inter je najbliže golu stigao u 83. minuti. Nakon kornera obrana Rijeke kratko je dobila loptu, Ljubić je snažno potegnuo, a greda je spasila Rijeku. Lopta se odbila na glavu Mazalovića, ali nogometaš Intera nije pogodio praznu mrežu.

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

U samoj završnici Soldo je uspio s ruba kaznenog prostora poentirati za počasni pogodak Intera (1:4).

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Bijeli su ovime protiv Intera produžili prvenstveni niz bez poraza na 20 utakmica, te su petu utakmicu zaredom u ligi slavila na gostovanju u Zaprešiću. Ujedno, stigli su do  prve prvenstvene pobjede nakon 37 dana i slavlja u Koprivnici protiv Slaven Belupa.

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari