RIJEKA U POLUFINALU KUPA! Bijeli novim preokretom do vrijednog uspjeha na teškom gostovanju!

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Nakon neuvjerljivog nastupa u prvom poluvrmeenu Rijeka se probudila u nastavku utakmice. Pomoglo je i isključenje domaćeg igrača Uzunija. Na kraju, domaće je od težeg poraza spasio vratar Hendija

LOKOMOTIVA – RIJEKA 1:2 (1:0)

ZAGREB – Stadion u Krnjačevićevoj. Utakmica četvrtfinala Kupa Hrvatske. Sudac Damir Batinić (Osijek). Gledatelja: 1.000

Strijelci: 1:0 Radonjić (18), 1:1 Heber (54), 1:2 Gorgon (64)

Žuti kartoni: Punčec, Župarić (Rijeka). Crveni karton: Uzuni (44′).

LOKOMOTIVA: Hendija – Datković, Lecjaks, Halilović (Drožđek, 66), Radonjić, Ivanušec, Mlinar, Kolinger, Uzuni, Kastrati, Karačić.

RIJEKA: Sluga – Raspopović, Župarić, Punčec, Žuta – Pavičić, Lončar (Grahova, 80) – Kvržić (Čanađija, 90+1), Gorgon, Heber (Acosty, 86) – Čolak

Nogometaši Rijeke igrat će u polufinalu Kupa Hrvatske!

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Novim preokretom, nakon slabog prvog poluvremena i rezultatskog zaostatka (0:1), Bijeli su puno boljom igrom u nastavku utakmice okrunili brojčanu nadmoć na terenu majstorskim golovima Hebera i Gorgona.

Pomogao im je i neoprezni igrač Lokomotive Uzuni koji je potpuno zasluženo u 44. minuti dobio izravni crveni karton odnosno isključenje iz igre nakon sumanutog starta s dvije noge na Lončara.

Rijeka je osokoljena brojčanom prednošću angažirano krenula u drugo poluvrijeme. Riječki nogometaši nagovijestili su gol akcijom Pavičića i Kvržića odnosno sjajnim udarcem Gorgona s 25 metara kojega je ukrotio Hendija.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

I onda je stigao gol. Lecjaks je pokušao izbiti jednu loptu, ona se nesretno za domaćina, a sretno za Rijeku izbila prema golu Lokomotive. Heber je primio loptu i lijepim udarcem lijevom nogom poentirao – 1:1.

Uslijedili su udarci Zute (59′) i Lončara (60′), te sjajan pokušaj Župariča s 25 metara kojega je Hendija uspio obraniti.

Rijeka je nastavila pritiskati, a nagrada je stigla u 65. minuti. Kvržić je sjajno proigrao Gorgona koji je odlično pogodio za vodstvo Rijeke – 1:2.

Lokomotiva se otvorila u završnici, Rijeka je dočekala trenutak u 82. minuti. Pavičić je sjajno povukao kontru i podvalio loptu za Hebera koji je ostao sam, ali Hendija je odlično obranio.

Rijeka je u prvom poluvremenu, u usporedi s ogledom u Osijeku, bila neprepoznatljiva. Lokomotiva je osujetila sve pokušaje riječkih nogometaša koji nisu uspijevali u završnici otvoriti si opasniju situaciju da bi zaprijetili domaćem vrataru. Kvržić je u petoj minut pokušao s desne strane, ali kut je bio premali da bi iznenadio vratara Hendiju.

Lokomotiva je uskoro uspostavila kontrolu i posjed, ali sve je ostalo na pokušajima. I onda je u 19. minuti stigao gol. Lecjaks je ubacio s lijeve strane, lopta je dugo putovala, a Radonjić je bio najviši i matirao Slugu – 1:0.

Lokosi su, nakon kratkog perioda pritiska, polako se povukli, ali bili su izrazito opasni iz kontre. U 30. minuti nogometaši Lokomotive sjurili su se prema golu Rijeke nakon što je Pavičić izgubio jednu loptu, ali Karačić je loše ubacio.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Rijeka je polako počela povezivati konce u igri, ali nedostajalo je energije i preciznosti u završnici. U 33. minuti Gorgon je pokušao s 18 metara, loptu je usporio domaći blok, a vratar Hendija spasio je da ode u gol aut.

Osam minuta kasnije Gorgon je odigrao za Zutu koji je uspio ubaciti. Hendija je nespretno reagirao, lopta je pala pred Kvržića, ali nije uspio pucati, domaći braniči izbili su loptu za korner.

I onda je uslijedila “luda” završnica prvog dijela. Prvo je Punčec prekršajem zaustavio Radonjića, za što će naknadno zaraditi opomenu, ali sudac Batinić pustio je prednost.

U završnici Kvržić je presjekao ubačaj, ali je zamalo matirao vratara Slugu. U nastavku akcije Uzuni je neoprezno s dvije noge startao na Lončara i sudac Batinić pokazao mu je crveni karton!

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari