Sjajni riječki plivači na državnom prvenstvu osvojili 26 medalja!

Foto: PK Kantrida

Na državnom plivačkom prvenstvu u plivanju za dobne kategorije plivačice i plivači Plivačkog kluba “Kantrida” osvojili su čak 26 medalja

Fantastičan je to rezultat članova najmlađeg riječkog plivačkog kluba. Prvenstvo se održalo u Zagrebu u razdoblju od 29. srpnja do 1. kolovoza.

Prvi dan prošao je super, dokazana je forma nekoliko plivača, pogotovo Klare Kosanović koja je vladala plivalištem. Klara je postala nova državna prvakinja u konkurenciji mlađih juniorki u disciplinama 200 m slobodno i 200 m mješovito. Štafeta (4 x 100 m mješovito) u sastavu Mijatov, Mataja, Dedić, Kosanović također postaje državnim prvakom.

Drugi dan nastavljaju u dobrom tonu i brzom plivanju. Klara nastavlja s odličnim izvedbama– srebrno odličje na 400 m mješovito. Meri Mataja također srebrna u disciplini 50 m slobodno dok je Matko Mrakovčić postao državni prvak discipline 50 m prsno.

Treći dan bio je uspješan za Meri Mataju koja osvaja tri medalje. 100 m prsno otplivanih za 1:12.30 i zlato u mlađoj juniorskoj, juniorskoj i mlađoj seniorskoj konkurenciji. Anja Juričić osvaja dva srebra, u disciplini 50 m leđno i štafeti 4 x 100 m slobodno zajedno s Klarom, Suzanom i Michelom. Ista je i sa Suzanom. Pored štafete, srebrna je bila u disciplini 200 m leptir. Također, plivač Tin Mijatov osvaja 3. mjesto na 100 m prsno.

I posljednji dan prvenstva bio je uspješan za Kantridaše.

Klara Kosanović ponovno osvaja zlatnu medalju u disciplini 100 m slobodno, kao i u štafeti 4 x 100 m mješovito s Anjom, Meri i Suzanom. Još su dvije štafete bile uspješne. U konkurenciji mlađih juniora, cure – Iva, Meri, Klara, Denis osvajaju drugo mjesto, dok dečki – Leo, Tin, Luka, Mario osvajaju treće mjesto, a 2. mjesto Tina Mijatova u disciplini 200 m prsno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari