U-21 HRVATSKA-ŠPANJOLSKA 2-3: “Ljepotica” na Rujevici! „Mali vatreni“ od 18. minute s igračem manje junački protiv „male furije“!

HRVATSKA-ŠPANJOLSKA 2-3 (0:2)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Gledatelja 4800. Sudac: Serdar Gozubuyuk (Nizozemska)

Strijelci: 0:1 Deulefou (18, 11. metara), 0.2 Asensio (41), 0:3 Deulefou (54), 1:3 Pašalić (64), 2:3 Radošević (80)

HRVATSKA Livaković, Mikanović, Milić, Radošević, Kolinger, Ćaleta-Car, Halilović, Pašalić (Čorić), Pjaca (Tudor), Kovačić, Vlašić (Perić)

ŠPANJOLSKA – Arrizabalaga, Manquillo, Gaya, Vallejo, Jonny, Niguez, Deulefou, Ceballos, Williams, Torres, Asensio

IMG_8691

Hrvatska nogometna reprezentacija – igrači do 21 godine starosti – otvorila je svojim nastupom Stadion HNK Rijeke na Rujevici što se tiče reprezentativnih akcija; no nije imala sreće, znanja, snage ni dovoljno vještine da ostvari povoljan rezultat protiv moćne Španjolske koja se predstavila navlas istom (kvalitetnom!) igrom kakvu gaje i njihovi kolege iz seniorske reprezentacije. I taman kad smo ovdje htjeli dopisati kako nas je vratar Dominik Livaković spasio i težeg poraza, stigla je njegova greška u 54. minuti nakon koje je „pakleni“ Deulefou zapečatio sudbinu naših u ovoj utakmici. Da nije bilo toga, naši bi možda izvukli i remi, iako su većim dijelom utakmice igrali s igračem manje!

IMG_8692

Ključni trenutak utakmice 5. kola kvalifikacijske skupine 6 za odlazak na Europsko prvenstvo 2017 godine između Hrvatske i Španjolske dogodio se u 18. minuti kada je nakon jedne „filigranske“ akcije gostujuća ekipa stvorila višak na desnom krilu gdje je „ordinirao“ odlični Deulefou (s iskustvom igranja u dvije lige „petice“ – engleskoj Premier ligi i španjolskoj Primeri!). Lopta je stigla na peterac gdje je Kolinger s leđa gurnuo Williamsa koji se spremao podmetnuti glavu i ugurati loptu u vrata, no reprezentativac Hrvatske omeo ga je na nepropisni način. Nizozemski sudac bez razmišljanja je pokazao na bijelu točku, ali i crveni karton Kolingeru, i time je utakmica praktički riješena.

IMG_8698

Jer, i bez toga „mali vatreni“ teško bi se nosili s organiziranom i kompaktnom ekipom znalaca iz Španjolske. Domaći su pokazali zube tek u nekoliko prvih minuta kada je Pjaca tukao preko gola s nekih 14 metara, tu i tamo bljesnuo bi Halilović nekim njemu svojstvenim (ali i besplodnim) prodorom, i to je u prvom poluvremenu bilo uglavnom sve od naših kojima nije pomoglo prisustvo zvijezda španjolske (Kovačić, Halilović) odnosno francuske lige (Pašalić).

Naši su se borili koliko su mogli s igračem manje i u drugom poluvremenu, ali u našim napadačkim akcijama s dva ili najviše tri uključena igrača najveći domet bio je poneki šut izvan 16 metara, u čemu je prednjačio Kovačić.

Ipak, i naši su uspjeli zabiti u 64. minuti, valjda na jedini mogući način – nakon prekida. Kovačić je zaustavljen u jednoj kontri u prodoru na nekih 25 metara, a nakon izvedenog slobodnog udarca lopta se „vratila“ od živog zida Španjolaca točno na slobodnog Pašalića koji je smireno uputio loptu u nebranjeni dio Arrizabalagainog gola.

U 72. minuti probudila se nada da se naši mogu vratiti u utakmicu – nakon slobodnog udarca Halilovića s desne strane lopta je došla do usamljenog Ćaleta-Cara koji je ubacio loptu u mrežu, no nažalost bio je u zaleđu.

U 75. nevjerojatna solo-akcija Halilovića – praktički od centra do peterca „cimao“ je nekoliko igrača Španjolske, ušao u peterac iskosa s desne strane, no onda umjesto da uputi loptu nekome od suigrača neshvatljivo sebično udara ju prema golu ali iz mrtvo kuta, i pogađa samo vanjski dio mreže.

U 79. prilika za obrat! Tudor  je srušen u šesnaestercu u jednom prodoru gdje je “na leđima” nosio cijelu španjolsku obranu, i nizozemski sudac se napokon odlučio na neku ključnu odluku u našu korist – penal! Josip Radošević smiren, i to je 2-3. Naši će do kraja dati sve od sebe da dođu do boda.

Kakva drama u posljednjim sekundama utakmice! Kovačić gađa stativu iz blizine, lopta stiže do Halilovića koji lijepo s 18 metara parabolom gađa vrata, ali nažalost samo mjesto gdje se spajaju vratnica i prečka! Našima je doista manjkalo sreće u ovom susretu, i morat će tražiti priliku u preostalim susretima skupine 6 u kojoj sada imaju četiri pobjede i poraz.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari