IVAN MOČINIĆ NAKON RUSIJE: Debitirao sam na najbolji mogući način

Ivan Močinić, Marko Lešković i Ivan Vargić bili su dio reprezentacije Hrvatske koja je pobjedom na gostovanju kod Rusije počela pripreme za Europsko prvenstvo što će se iduće godine održati u Francuskoj.

Iako je to bila tek prva stepenica u pripremnom periodu, pobjeda u Rusiji najbolja je najava za iduće izazove. Močinić i Lešković odigrali su cijelu utakmicu, dok je Vargić u utakmicu ušao u samoj završnici.

Ivan Močinić vratio se u reprezentaciju nakon što je bio dio izabrane vrste koja je otputovala na Svjetsko prvenstvo u Brazil, ali ga je ozljeda spriječila na putu da se izbori za mjesto u prvoj momčadi. Močinić je priliku dobio debitirati u Rostovu koji će mu zasigurno ostati u lijepom sjećanju.

– Zadovoljan sam utakmicom, bio je to debi na najbolji mogući način. Pobijedili smo i odigrao sam cijelu utakmicu. Rusija se direktno plasirala na EURO-u što dovoljno govori o njezinoj kvaliteti. Dobro smo odigrali i zasluženo pobijedili. Izbornik je nakon utakmice došao u svlačionicu i svima čestitao. Vjerujem da je zadovoljan – rekao je Ivan Močinić.

Dobre igre u dresu Rijeke, te odličan debi u Rusiji najbolja su preporuka za iduće okupljanje.

– Teško je govoriti o tome. Ima vremena, te puno utakmica i treninga do tada. Treba se dokazivati svaki dan i onda će doći i poziv – ustvrdio je Močinić.

Marku Leškoviću, koji je također odradio zapaženu ulogu, ovo je bio treći nastup u dresu reprezentacije.

– Bilo je dobro iskustvo. Odigrali smo taktički dobru utakmicu, iako je bila prijateljskog karaktera. U prvom poluvremenu mogli smo zabiti poneki gol, imali smo dobre šanse. Na kraju smo preokrenuli rezultat i zasluženo slavili – ustvrdio je Lešković.

– Rusija je igrala u nešto izmjenjenom sastavu. Vidi se da su to igrači koji igraju u vrhunskim klubovima, imaju nekoliko odličnih pojedinaca. Bit će odlični na EURO-u. Zadovoljan sam svojom igrom. Poznajem suigrače od prije i nije se bio problem uklopiti – zaključio je Marko Lešković. (hnk rijeka)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari