VIAREGGIO CUP: Juniori Rijeke držali Juventus „na konopcima“, završilo 2:2!

Juniori Rijeke su danas igrali protiv Juventusa u okviru prvog kola prestižnog Viareggio Cupa

Izabranike Renata Pilipovića čekao je ogled protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu! Bio je toi pravi test za riječke juniore na otvaranju turnira u okviru skupine B.

RIJEKA – JUVENTUS 2:2

Utakmica 1. kola Viareggio cupa: Rijeka – Juventus 2:2 (2:0). Sudac: Mattia Pascarella (Italija).

Strijelci: 1:0 Črnko (12′), 2:0 Iv. Lepinjica (24′), 2:1 Kulenović (65′-11m), 2:2 Kulenović (90+1).

Žuti kartoni: Črnko, Dukađin, Iv. Lepinjica, Matulja (Rijeka).

RIJEKA: Pandur, Mulac, Štefulj, Čeliković, Vuk, Dukađin (od 90′ Jurešić), Črnko (od 89′ Bušnja), H. Smolčić, Iv. Lepinjica, Svetić (od 81′ Matulja), Ristovski.

JUVENTUS: Busti, Vogliacco, Anzolin, Zanadrea, Portanova, Kulenović, Del Sole (od 46′ Narciso, od 83′ Peterelli), Pereira, Morrone (od 46′ Muratore), Montaperto, Fernandes.

Odigrali su riječki mladići hrabro i požrtvovno, vodili protiv suparnika zvučnog imena 2:0 golovima Črnka i Lepinjice, no nakraju je ipak završilo 2:2.

 

 

 

Rijeka je čvrsto i odlučno ušla u utakmicu, bez previše respekta prema renomiranom velikanu. Juventus se nije naigrao, a Rijeka je bila konkretnija što je naplatila u 12. minuti.

Črnko se izborio za poziciju na rubu kaznenog prostora i lijepim udarcem donio vodstvo Rijeci – 1:0!

Rijeka je ponovo zaprijetila u 20. minuti, Ristovski je pobjegao, ali nakon kontakta s braničem Juventusa, glavni sudac nije ništa dosudio.

Juventus je prvi put pucao na gol u 22. minuti, ali udarac Del Sola ukrotio je Pandur.

I onda je Rijeka još jednom slomila Juventus. Črnko je sjajno ubacio iz slobodnog udarca, Lepinjica je bio najviši i glavom poslao još jednu loptu iza vratara Bustija – 2:0!

U 40. minuti Rijeka je još jednom pritisnula Juventus i izborila slobodan udarac na dvadeset i pet metara. Ivan Lepinjica sjajno je potegnuo preko živog zida, ali vratnica je ovaj put spasila talijansku momčad.

U 49. minuti nova prilika za Rijeku, udarac Lepinjice vratar Juventusa kratko je odbio i malo je nedostajalo da  Ristovski odbijanac pospremi u mrežu.

U 61. minuti Ristovski je pobjegao obrani Juventusa, zaobišao vratara i odigrao povratnu loptu za Črnka. Uslijedio je udarac s ruba kaznenog prostora, ali lopta je otišla pored gola.

Četiri minute kasnije Juventus se vratio u igru. Montaperto pobjegao je obrani Rijeke, Štefulj je klizećim starom odnio loptu, ali sudac je to okarakterizirao kao najstrožu kaznu! Kulenović je preuzeo odgovornost i sigurno poentirao – 2:1.

U 71. minuti Kulenović je primio jednu loptu u kaznenom prostoru, ali Pandur je lako ukrotio udarac.

U odličnoj predstavi izabranika Renata Pilipovića, Juventus je do boda stigao tek u sudačkoj nadoknadi.

Kulenović je još jednom pobjegao pažnji riječke obrane i donio Juventusu remi (2:2).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari