(FOTO, VIDEO) BRAVO Mladi rukometaši u finalu SP! Riječanin Halil Jaganjac danas predvodi bitku za zlato

Foto: Instagram (HRS)

Hrvatska rukometna reprezentacija do 21 godine borit će se u nedjelju od 16.30 sati za naslov svjetskog prvaka

Hrvatska rukometna reprezentacija do 21 godine borit će se u nedjelju za naslov svjetskog prvaka protiv Francuske, nakon što je u subotnjem polufinalu u španjolskoj Pontevedri nadigrala izabranu vrstu Portugala sa 31-28 (12-9).

Hrvatsku su do pobjede vodili Ivan Martinović s osam pogodaka, Fran Milteta sa sedam i Josip Šarac sa šest golova. Četiri puta strijelac je bio Filip Vistorop, tri gola postigao je Riječanin Halil Jaganjac, a po jednom su se u strijelce upisali Tomislav Špruk, Daniel Papić i Dominik Novak. Vratar Ivan Ereš imao je osam obrana.

Ivan Martinović (Foto: Facebook EHF)

Strijelce Portugala predvodili su Diogo Silva s devet i Leonel Fernandes sa šest golova.

U prvom polufinalu Francuska je sa 35-33 (19-16) pobijedila Egipat, a najbolji strijelac pobjednika bio je Gaudin sa sedam pogodaka.

Izabranici Davora Dominikovića ostvarili su osmu uzastopnu pobjedu, ali Portugalci su se pokazali do sada najopasnijim suparnikom našim mladim rukometašima. Naime, početkom drugog poluvremena Hrvatska je imala prednost 14-9, da bi u samo nekoliko minuta Portugal preokretom došao do prednosti 18-17 u 42. minuti.

Prijelomnim se pokazalo razdoblje između 47. i 52. minute, kad je Hrvatska jedan gol zaostatka (20-21) pretvorila u prednost od tri pogotka (25-22). Portugalci su se u nekoliko navrata približili na dva gola zaostatka, ali ne i bliže od toga.

Finalni dvoboj je na rasporedu u nedjelju u Vigu, s početkom u 16.30 sati. Prije toga će od 14 sati za brončanu medalju igrati Egipat i Portugal.

Za hrvatske rukometaše ovog uzrasta ovo je prvo finale na svjetskom prvenstvu, dok su Francuzi bili svjetski prvaci 2015. godine, a prije dvije godine osvojili su broncu.

SP rukometaša U-21 – polufinala:

Hrvatska – Portugal  31-28

Egipat – Francuska   33-35

Za 3. mjesto, Vigo

Egipat – Portugal    (nedj., 14.00)

Finale, Vigo

Hrvatska – Francuska (nedj., 16.30)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari