(FOTOGALERIJA) NOGOMETNA BARTOJA: Grobničko-riječke loptačke legende uveličale feštu povodom blagdana Sv. Bartola

Petstotinjak gledatelja došlo je u Mavrince vidjeti vodeću momčad hrvatskog prvenstva, ali i navijati za Grobničan u čijim su redovima zaigrali mnogi bivši igrači Rijeke

Nogometaši Rijeke i Grobničana odigrali su pripremnu utakmicu u Mavrincima povodom Bartoje, blagdana Svetog Bartola i dana općine Čavle

Iako je Rijeka slavila 6:0, rezultat je bio u drugom planu. Petstotinjak gledatelja došlo je u Mavrince vidjeti vodeću momčad hrvatskog prvenstva, ali i navijati za Grobničan u čijim su redovima zaigrali mnogi bivši igrači Rijeke, među kojima su najistaknutiji bili Ahmad Sharbini, Dražen Pilčić, Siniša Linić, te Kristijan Čaval.

grob8

Ujedno, Rijeka je ovom prilikom darovala 20 lopti omladinskom pogonu NK Grobničan.

Siniša Linić dobio je prvi pljesak na otvorenoj sceni nakon pokušaja s dvadesetak metara kojega je lijepom paradom zaustavio Simon Sluga.

grob9

Rijeka je povela u 17. minuti kada Handžić iskoristio proigravanje Bertoše – 0:1. Grobničan je bio blizu pogotka u 26. minuti kada je Ahmad Sharbini primirio loptu u kaznenom prostoru, ali udarac je otišao iznad grede.

grob7

Rijeka je udvostručila prednost u 29. minuti kada su Handžić i Matei odigrali dupli pas, a rumunjski nogometaš sjurio se prema golu, zaobišao vratara i poentirao – 0:2. U 42. minuti Martić je iskoristio ubacivanje Handžića i lijepim udarcem donio 0:3.

Rijeka je u nastavku igrala s juniorskom postavom koja je ostavila odličan dojam. Matej Šantek u 48. minuti prekrasnim udarcem iz slobodnog udarca donio je četvrti gol, dok je devet minuta kasnije s dvadesetak metara ponovo lijepo pogodio za 0:5.

Konačan rezultat postavio je Dominik Rilov u 87. minuti.

GROBNIČAN – RIJEKA 0:6

Pripremna utakmica: Grobničan – Rijeka 0:6 (0:3). Stadion Mavrinci. Gledatelja: 400. Sudac: Vedran Jelenčić.

Strijelci: 0:1 Handžić (17′), 0:2 Matei (29′), 0:3 Martić (42′), 0:4 Šantek (48′), 0:5 Šantek (57′), 0:6 Rilov (87′).

GROBNIČAN: Herman, Jovanović, Miculinić, Jukić, Vukelić, Poropat, Sharbini, Pilčić, Čaval, Linić, Furijan. Još su igrali: Peruško, Vladić, Egri, Musulin, Fućak, Conjar, Prtenjača, Iskra, Matković.

RIJEKA: Sluga, Ajayi, Ikić, Čanađija, Matei, Mulac, Gorgon, Bertoša, Maleš, Martić, Handžić. Još su igrali: Nevistić, Turčin, Lebar, Ivančević, Šantek, Iličić, Rilov, Kabiru, Dukađin, Vizinger.

Foto: HNK Rijeka

grob999 grob99 grob7 grob6 grob5 grob4 grob2 grob1

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari