NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA

Horor na Grobniku: Auto punom brzinom udario u zaštitnu ogradu. Preminuo sudac

Foto: M. Krpan

Sudac je promptnom intervencijom hitne službe transportiran u KBC Sušak gdje je nažalost preminuo.

Tragedija je prekinula prvi natjecateljski dan četverodnevnog programa međunarodne auto utrke Nagrada Hrvatske 2022., na Automotodromu Grobnik.

Tijekom odvijanja natjecanja NAGRADA HRVATSKE 2022 na automotodromu Grobnik tijekom utrke izdržljivosti koja se boduje za Prvenstvo Centralno Europske Zone došlo je do izlijetanja natjecateljskog vozila sa staze i udara u zaštitnu ogradu na sudačkom mjestu

Sudac je promptnom intervencijom hitne službe transportiran u KBC Sušak gdje je nažalost preminuo.

“Ovim putem Hrvatski auto i karting savez obitelji i prijateljima preminulog kolege izražava najiskreniju sućut.”, izvijestili su iz Hrvatskg auto i karting saveza.

Odlukom Sportske komisije utrka se neće nastaviti.

“Hrvatski auto i karting savez hitno je postupio te je u postupku sazivanje istražnog povjerenstva koje će najhitnije utvrditi sve pojedinosti nesretnog slučaja i o tome u najkraćem roku obavijestiti sportsku javnost. Hrvatski auto i karting savez u neposrednom je kontaktu s automotodromom Grobnik, tijelima Javne uprave, MUP-a i Međunarodne automobilističke federacije FIA-e.”, dodali su u svom priopćenju.

Nastavljaju se izvidi i utvrđivanje zbog kojih je i kako došlo do ove tragedije.

Ilustracija s jedne od utrka Nagrade Hrvatske 2022. (ne prikazuje vozila ni osobe koje su sudjelovale u nesreći)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari