HRVATSKA-ISLAND 37-28: Hrvatska razbila Island i osigurala dva boda za drugi krug!

Hrvatska rukometna reprezentacija izborila je plasman u drugi kruge europskog prvenstva u Poljskoj nakon što je u posljednjem susretu B skupine u Katowicama pobijedila Island 37-28 (19-19)

Hrvatska je na koncu osvojila drugo mjesto u skupini i u drugi krug prenosi dva boda. U drugom dvoboju iz ove skupine Norveška je pobijedila Bjelorusiju 29-27 i prenosi četiri boda, dok Bjelorusija ide dalje bez bodova.

Hrvatska će u drugom krugu igrati u skupini I protiv Poljske koja je u zadnjem kolu pobijedila Francusku 31-25 i tako prenijela četiri boda, Francuzi dolaze s dva, a Makedonci bez bodova.

Hrvatska je i prije utakmice protiv Islanda osigurala nastavak natjecanja jer je Norveška slavila protiv Bjelorusije 29-27. Time su Norvežani pomogli ‘kaubojima’, kojima su u dvoboju protiv Islanda bili lišeni pritiska zbog mogućeg ispadanja, no igrali za bodove u drugom krugu.

Naša je momčad fantastično otvorila utakmicu. U sedmoj minuti Hrvatska je vodila 5-1, u 10. minuti je bilo plus pet (7-2), a na polovici prvog dijela devet pogodaka viška (11-2). Obrana i Mirko Alilović su funkcionirali savršeno. Island nije imao rješenja za ‘hrvatski zid’ što i potvrđuje samo dva primljena gola u prvih 15 minuta.

Sjajno smo igrali i u napadu, a Hrvatska je u tim trenucima imala čak 80 posto realizacije napada. U 16. minuti prvi put je bilo i velikih deset golova prednosti (13-3). Do poluvremena je Island smanjio na minus devet, no ‘hrvatska rapsodija’ se nastavila i u nastavku. U pojedinim trenucima imali smo i 12 golova viška. Na koncu je završilo s uvjerljivih plus devet (37-28).

Hrvatsku su do pobjede predvodili Marino Marić sa osam golova, Manuel Štrlek je dodao šest, a Ivan Čupić i Zlatko Horvat sa po četiri gola. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Gudjon Valur Sigurdsson i Arnor Thor Gunnarsson sa po šest golova. (Vijesti.hr)

HRVATSKA – ISLAND 37-28 (19-10)

HRVATSKA: Stevanović, Alilović; Marić 8, Duvnjak 2, Kopljar 3, Gojun 1, Horvat 4 (2), Karačić 1, Štrlek 6, Čupić 4, Kovačević, Mamić 2, Šebetić 2, Slišković 2, Cindrić, Brozović 2.

ISLAND: Gustavsson 1, Edvardsson; Petersson, Helgason, Karason 1, Arnor Thor Gunnarsson 6 (4), Petersson 3, Sigurdsson 6, Robert Gunnarsson 1, Gudjonsson 3 (2), Palmarsson, Atlason 2, Hallgrimsson, Svavarsson 1, Gudmundsson 2, Bjarki Mar Gunnarsson 1, Sigurmannsson 1.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Island 8 minuta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari