PRVENSTVO EUROPE U VATERPOLU

Galerija | Hrvatska pobijedila Italiju i ušla u finale Europskog prvenstva!

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija plasirala se u finale Europskog prvenstva u Splitu nakon što je u punoj Spaladium Areni svladala Italiju sa 11-10 (3-2, 3-3, 3-3, 2-2) u polufinalu.

HRVATSKA – ITALIJA 11-10 (3-2, 3-3, 3-3, 2-2)

HRVATSKA: Bijač, Popadić; Burić 1, Fatović, Krapić, Lazić, Bukić, Biljaka, Žuvela 1, Marinić-Kragić 4, Vrlić, Bašić 3, Harkov 2 (1)

ITALIJA: Del Lungo, Nicosia; Di Fulvio 3, Damonte 1, Alesiani, Fondelli 2, Cannella, Marziali 1, Presciutti, Bruni 1, Di Somma 1, Dolce 1

PETERCI: Hrvatska 1/1, Italija –

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 7/11, Italija 6/16

Barakude su u finalu Europskog prvenstva nakon drame protiv žestokih Talijana! Bijač je apsolutni heroj Hrvatske večeras!

Jerko Marinić Kragić postigao je četiri gola za Hrvatsku, tri je dodao Andrija Bašić, dva Konstantin Harkov, a po jedan Marko Žuvela Rino Burić, dok je Francesco Di Fulvio postigao tri gola za Italiju.

Hrvatska je u zaostatku bila samo na početku utakmice, Talijani su vodili sa 1-0 i 2-1, da bi golom Marinića Kragića minutu prije kraja prve četvrtine povela sa 3-2. Sa sjajne dvije obrane u završnici te prve dionice istaknuo se vratar Marko Bijač.

Na krilima Bijača do finala

U drugoj četvrtini Hrvatska je održala pogodak prednosti ponovno prvenstveno zahvaljujući golovima Marinića Kragića i obranama Bijača. 

Pogotkom Žuvele Hrvatska je na početku treće četvrtine prvi put stigla do dva gola prednosti, Dolce i Di Fulvio su preciznim šutovima vratili Italiju u egal, ali uzvratili su Burić i Marinić Kragić.

Italija je u četvrtoj četvrtini još dva puta uspijevala poravnati, u posljednje dvije minute ušlo se s rezultatom 10-10. Tada se Marinić Kragić istaknuo i u obrani blokiravši udarac Damontea, da bi se ključni trenutak dogodio 1:35 minuta prije kraja. Tada je Hrvatska izgubila loptu zbog prekršaja u napadu, ali neoprezan je bio talijanski vratar Nicosia kojemu se prikrao Fatović pa je zbog potopljene lopte Hrvatska dobila peterac. Siguran izvođač bio je Harkov.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Minutu i 14 sekundi prije kraja Bijač je fantastičnom obranom zaustavio Presciuttija, a pokazalo se kako je to bila posljednja prava prilika Italije. Hrvatski vratar bio je apsolutni heroj susreta, a utakmicu je završio s čak 14. obrana!

Hrvatska će tako po četvrti put zaigrati u finalu europskog prvenstva, jedini dosadašnji naslov osvojila je 2010. na domaćem terenu u Zagrebu. U finalu u subotu Hrvatska će igrati protiv Mađarske koja je u drugom polufinalu svladala Španjolsku sa 10-8.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari