PRIGODNA PROSLAVA

U JK Galeb proslavili medalju Leona Scheidla ali i o sjajnu godinu za kostrenski jedriličarski klub

Jučer je u Jedriličarskom klubu Galeb održana prigodna proslava povodom osvajanja brončane medalje na svjetskom juniorskom prvenstvu u klasi 420 koju su osvojili Ema Samaržija iz JK Sveti Nikola iz Zagreba i član Galeba Leon Scheidl

Ema i Leon skupa su počeli jedriti prošle godine i u tek nešto više od godine dana postigli izvrsne rezultate. Osim bronce na svjetskom juniorskom prvenstvu u Den Haagu u kategoriji muških i mješovitih posada, na državnom prvenstvu za klasu 420 u Malom Lošinju osvojili su zlato u konkurenciji mješovitih posada te uz zapažene rezultate uspješno sudjelovali na nekoliko svjetskih i europskih juniorskih prvenstava.

Da je riječ o sjajnoj godini za kostrenski jedriličari klub dokazuju i rezultati ostalih Galebovih posada i to u nekoliko klasa.

U klasi 420, Mark Maglica i Luka Kamber osvojili su zlatnu medalju na državnom prvenstvu za muške i mješovite posade kategoriji do 17 godina kao i zlatnu medalju u kategoriji muških posada do 17 godina dok su Tajana Filipaš i Tin Fike osvojili brončanu medaju na državnom prvenstvu u kategoriji mješovitih posada.

Karlo Ugrin državni je prvak u klasi ILCA 4 (bivši Laser 4.7), u kategoriji do 16 godina -muški, a u Galeb su došla i sva tri odličja s državnog prvenstva za klasu Šljuka održanom u Mošćeničkoj Dragi. Zlatnu medalju osvojili su Bojan Grego i Vlado Grego, srebrni su bili Milko Volarić i Dean Pavlak dok su Igor Ružić jr. ( JK Galeb Kostrena ) i Slobodan Velikić ( JK Jugo, Mali Lošinj) osvojili broncu.

S ostvarenim rezultatima osobito je zadovoljan predsjednik JK Galeb Milko Volarić koji ističe kako su ostvareni rezultati dokaz kvalitetnog rada.

U klubu trenutno jedri pedesetak aktivnih jedriličara s kojima rade dva trenera i sportski direktor te nekoliko iskusnijih članova volontera.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views