IGRAČKA KRIŽALJKA NA RUJEVICI MIJENJA SE IZ SATA U SAT: Ostaju Radošević i Sharbini, dolazi Alibec?

Igračka križaljka na Rujevici mijenja se praktički iz sata u sat: ono što se ujutro čini crnim scenarijem u kojem trener Matjaž Kek ostaje bez „pola veznog reda“ (da ne kažemo bez dosadašnjeg kostura momčadi!), navečer poprima potpuno drugačiju, vedriju sliku. I obrnuto!

Još jučer aktualna je bila informacija prema kojoj HNK Rijeka ostaje bez popriličnog broja dojučerašnjih prvotimaca, pa i donedavnog kapetana – nestašnog domaćeg dečka Anasa Sharbinija – a trenutna situacija je takva da ipak postoje izgledi da Anas ostane s momčadi. Konkretno, iz kluba potvrđuju da je informacija o „slobodnim papirima“ za Anasa bila netočna, pa će se na prvoj prozivci uoči prvog treninga priprema pred proljetnu sezonu u ponedjeljak povratniku Brezovcu (Rijeka ga je vratila iz Italije) i ostatku ekipe čini se pridružiti i Sharba.

Uprava kluba odnosno sportski direktor Srećko Juričić čini se da traže i najbolju kombinaciju za otkup Napolijeva ugovora s mladim reprezentativcem Hrvatske Josipom Radoševićem koji bi po okončanju te „operacije“ (a predstoji i uglavljivanje detalja igračeva ugovora s HNK Rijekom) trebao umjesto Napolijeva igrača na posudbi u Rijeci postati Rijekin igrač, sa svim obavezama i pravima koje prate takvu pogodbu.

Jednako tako kako se želi zadržati igrače koji, po procjenama Uprave i menadžmenta kluba, mogu još puno dati Rijeci, razmišlja se i o dovođenju pojačanja, pa je tako čini se u izglednim kombinacijama za dolazak u Rijeku i 25-godišnji rumunjski reprezentativac Denis Alibec koji je protekle polusezone u financijski posrnulom rumunjskom prvoligašu Astra postigao 8 golova u 16 nastupa. Riječ je o krilnom ili središnjem napadaču čiji bi angažman bio u okvirima onoga što HNK Rijeka želi i može platiti, a igrač je mlad i perspektivan.

Nogometaši Rijeke s pripremama za drugi dio sezone počinju u ponedjeljak. Prvi trening zakazan je za 17 sati u kampu HNK Rijeka. Rijeka će zatim otputovati u Dubai gdje će boraviti od 16. do 26. siječnja.

Nakon treninga od 19 sati u press centru kampa HNK Rijeka održat će se konferencija za novinare na kojoj će prisustvovati trener Matjaž Kek i sportski direktor Srećko Juričić.

Rijeka će u drugi dio krenuti u borbu za vrh, nakon 21. kola za vodećim Dinamom zaostaje dva boda te je očekuje ogled polufinala Kupa Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari