REZ BEZ MILOSTI: Anas Sharbini više nije dio momčadi HNK Rijeke

Ono o čemu se proteklih dana naširoko „šuškalo“ u kuloarima i o čemu smo već pisali OVDJE, dobilo je svoju konačnu potvrdu.

Anas Sharbini nije dobio poziv za priključenje prvoj momčadi na pripremama u ponedjeljak, što praktički znači da nije u kombinacijama trenera Keka za proljetni dio sezone i da može potražiti novu sredinu.

Priopćio je to nekadašnjem kapetanu i stožernom igraču HNK Rijeke „team manager“ Rade Ljepojević, javlja Novi list, i dodaje kako je Anas Sharbni vijest primio s iznenađenjem i velikim žaljenjem: – Nazvao me Ljepojević i rekao da ne trebam dolaziti! Jer, nema me na popisu igrača za proljetni nastavak sezone. Sportski direktor Srećko Juričić rekao je to i mom ocu. Ovo je najtužniji dan u mom životu! Ne znam što bih kazao. Ponuda iz Kine čeka, nisam odlučio, nisam je prihvatio, barem za sada, Rijeka me odbacila… prenosi Novi list Anasove riječi.

No ovakvoj odluci je zasigurno presudno doprinijela i suspenzija  Hrvatskog nogometnog saveza zbog duga od 36.000 eura bivšem igračevom zastupniku kojega obitelj Sharbini ne želi platiti. To je požurilo odluku odgovornih na Rujevici koji nisu željeli čekati ishod eventulanog žalbenog postupka pa su Anasu dali razriješnicu.

Podsjetimo, Anasu je ovo drugi veliki prekršaj – u studenom je odbio putovati s momčadi na gostovanje u Osijek nakon što je saznao da neće biti u prvom sastavu. Kažnjen je s 10.000 eura i oduzimanjem kapetanske vrpce, ali mu je Matjaž Kek oprostio nakon što se javno ispričao.

Nastavlja se na ovaj način niz ovosezonskih odlazaka s Rujevice – nakon Leovca i Tomečaka na početku sezone, odlasci su nastavljeni transferom Moisesa i sada otpisivanjem u posljednje vrijeme „nestašnog“ Sharbinija. Stoga se jedan dio navijača putem društvenih mreža već pita – na koji način i s kojim igračima će Rijeka „napasti“ naslov prvaka Hrvatske što je i javno, putem medija, proklamirani ovogodišnji cilj Uprave kluba.

S druge strane, ne treba sumnjati u to da ljudi zaduženi za krvnu sliku momčadi već naveliko rade na popunjavanju „osjetljivih mjesta“ u ekipi novim igračima, a klupska politika ionako je u domeni onih koji imaju najbolji uvid u stanje u klubu i momčadi te imaju uostalom i sva prava da se kao vlasnici i dionici momčadi i bave njome.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari