„IMPERIJ“ JE PAO: Tyson Fury porazio Klička i postao novi svjetski prvak!

Kličko je u svojoj 19. obrani naslova prvaka pretrpio prvi poraz, a ukupno mu je to četvrti poraz u 68. profesionalnom nastupu. Posljednji poraz prije ovog veliki Ukrajinac pretrpio je još 2004. godine od Amerikanca Lamona Brewstera

Britanac Tyson Fury (27) novi je svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji, on je u Düsseldorfu svladao branitelja naslova po verzijama WBA, WBO, IBF, IBO i magazina The Ring Ukrajinca Vladimira Klička (39) jednoglasnom odlukom sudaca.

“Najavljivao sam što ću napraviti i to sam i ostvario. Moje samopouzdanje nije bilo bez pokrića”, rekao je Fury nakon meča u kojem je protiv Klička dominirao te ostvario 25. pobjedu u isto toliko nastupa u karijeri.

Tri suca presudila su ocjenama 115-112, 115-112, 116-111 za Britanca.

Fury je u borbu ušao agresivno, zadajući ritam i napadajući Klička, imajući i koncentracije držati Kličkove pokušaje pod kontrolom bez većih problema sve do pete runde kad se Ukrajinac probudio, međutim, bez većih uspjeha. Tek u predzadnjoj rundi Kličko je shvatio kako naklonost sudaca i bodovi nisu na njegovoj strani ali nije uspio organizirati učinkovitiji napad ili čak nokaut – umjesto toga, Fury je umalo nokautirao njega.

Nakon molitve zahvale, religiozni Fury proslavio je naslov otpjevavši i hit Aerosmitha: “Dont Want to Miss a Thing” posvetivši izvedbu svojoj supruzi Paris.

“Ovo je novi početak, bit ću najkarizmatičniji prvak od Muhammeda Alija”, zaključio je Fury.

“Nitko nije vjerovao da će uspjeti, osim mene, Petera i njegovog brata”, rekao je Furyev otac BBC-u, dodavši: “promijenili smo svijet. Nitko nije vjerovao niti da će Titanic potonuti, ali se to dogodilo.”

“Moram priznati kako je Fury bio i brži i bolji večeras. Nedostajala mi je brzina, a on je za tako visokog čovjeka iznimno brz”, rekao je Kličko za RTL, potvdrdivši kako će tražiti i službeno revanš, što je i predviđeno ugovorom za ovu borbu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari