NESTVARNO KOLIKO JE DOBAR

Joško Gvardiol monstruoznom partijom očarao cijeli svijet, u čudu ostali i legendarni Englezi: ‘Taj lik ima sve…’

Foto: Twitter

Gvardiol je sjajnim pogotkom, ali i cjelokupnom utakmicom, zadivio cijeli nogometni svijet

Leipzig je na svojem terenu remizirao (1:1) s Manchesterom u srijedu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a pogodak za njemačku ekipu postigao je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol.

City je poveo u 27. minuti nakon što su domaći igrači petljali na 30-ak metara od svojih vrata. Grealish je ukrao loptu, a i u nastavku akcije domaća obrana je bila traljava u svojim reakcijama. Sve je iskoristio Mahrez za dobro naciljani udarac i pogodak za 1-0.

Izjednačenje je uslijedio u 70. minuti. Nakon ubačaja Halstenberga gostujuću je obranu nadvisio hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol, koji je iskoristio i loše postavljanje Edersona te je glavom iz blizine zabio za 1-1. Bio je to drugi ovosezonski pogodak Gvardiola u Ligi prvaka. Prvi je dao madridskom Realu u skupini.

Gvardiol je sjajnim pogotkom, ali i cjelokupnom utakmicom, zadivio cijeli nogometni svijet, a posebno su impresionirana bila trojica legendarnih engleskih nogometaša, koji sada komentiraju utakmice na BT Sportsu – Rio Ferdinand, Martin Keown i Owen Hargreaves.

“Bio je to prekrasan ubačaj, ali pogledajte koliko je visoko skočio, tu je postojao samo jedan pobjednik. Bio sam oprezan jer sam mislio da bi sudac mogao svirati prekršaj, ali svaka čast Gvardiolu. Bio je to zaista dobar skok”, rekao je Keown, a Hargreaves ga je prozvao najboljim mladim stoperom svijeta.

“Tehnički, fizički… ma on može i povući prema naprijed, može i driblati. Taj lik ima sve. Tko god ga dovede, dobit će stvarno posebnog igrača”, prokomentirao je Hargreaves.

“Gledao sam ga na Svjetskom prvenstvu gdje je bio veličanstven. Ima stas i velik je te brz branič. Ali znate što mi odskače kod njega? Njegov temperament. Možete vi imati sve atribute koje želite, ali on je po temperamentu vrlo miran. A upravo je to ono što želite”, zaključio je Ferdinand, a prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari