Kadeti i juniori u kickboxingu na Europskom prvenstvu osvjetlali obraz Primorsko-goranske županije i Hrvatske

Predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić sa suradnicima primio je kadete i juniore koji su na WAKO Europskom prvenstvu za juniore i kadete u kickboxingu ostvarili izuzetan uspjeh.

Čestitao im je postignutom uspjehu istakavši kako je u Europi prenesena lijepa slika o Primorsko-goranskoj županiji.

Na Europskom prvenstvu koje se održalo od 22. do 30 kolovoza u španjolskom San Sebastianu nastupilo je 1391 natjecatelja iz 36 zemalja, a naši mladi natjecatelji ostvarili su izuzetan uspjeh osvojivši dva prva, jedno drugo i šest trećih mjesta.

Europski medalje osvojili su: Lorena Jurišić – prvo mjesto u kategoriji starijih kadetkinja light contact -55 kg, Kristian Beneddetti – prvo mjesto u kategoriji juniora light contact -79 kg, Sara Pešut – drugo mjesto u kategoriji starijih kadetkinja light contact -46 kg, Mara Vicelja – treće mjesto u kategoriji starijih kadetkinja Light contact – 46 kg, Lorena Jurišić – treće mjesto u kategoriji starijih kadetkinja Point -fight -55 kg, Matea Miliša – treće mjesto u kategoriji starijih kadetkinja Light contact -55 kg, Andrea Damjanović – treće mjesto u kategoriji starijih kadetkinja point fight -65 kg, Nina Orlović – treće mjesto u kategoriji Juniorke Light contact -65 kg i Kristijan Katušić – treće mjesto u kategoriji Juniori Light contact -63 kg.

Lorena Jurišić je nakon lanjskog osvajanja Svjetskog prvenstva te dva Svjetska kupa ove godine potvrdila da je najbolja natjecateljica u light contactu u ovoj kategoriji i postala europska prvakinja. Na svom putu redom je pobjeđivala u četvrtfinalu Talijanku Giorgiu Caputo odlukom sudaca 3:0, u polufinalu Irkinju Eadom Mc Crave odlukom sudaca 3:0, te u finalu odličnu Britankinju Nestu Baxter također jednoglasnom odlukom sudaca 3:0.

Najveće iznenađenje bio je Kristian Benedetti koji je na svom prvom velikom turniru uspio doći do kraja i osvojiti europsku titulu. Kristian je redom pobjeđivao u četvrtfinalu Turčina Hasana Adanca, u polufinalu Mađara Sandora Bardosija te u finalu Talijana Goffreda Franciona jednoglasnim odlukama sudaca od 3:0.

Osim natjecatelja Kickboxing kluba “Sušak” na Europskom prvenstvu nastupili su i natjecatelji iz Kicboxing kluba “Draga” Rijeka te iz Kickboxing kluba “Malinska” Malinska.

Iz KBK “Draga” Rijeka, Diana Halepović (starija kadetkinja, kat. – 42 kg) osvojila je zlatnu medalju u light contactu pobjedivši u finalnoj borbi Andreu Tkalčević iz Zaboka i brončanu medalju u point fightu u istoj kategoriji te iz KBK “Malinska” Malinska Ela Znaor (starija kadetkinja light contact -50 kg) osvojila je treće mjesto 

U ime  sportaša na pomoći se zahvalio predsjednik kixboxing saveza Primorsko-goranske županije Romeo Deša.

Dugi niz godina PGŽ i sportski savez PGŽ primjer su u Hrvatskoj kako se odnosi prema sportu, a posebno prema malim sportovima. Kixboxing u Hrvatskoj jedan je od najtrofejnijih sportova i nije novost u našoj županiji, jer prvi svjetski prvak iz 1978. je Branko Žgaljardić iz Rijeke. Danas u Primorsko-goranskoj županiji imamo 8 klubova koji pretežito rade s mlađim dobnim skupinama, a problem kod manjih sportova predstavlja rasipanje seniora – kazao je Deša.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari