KAKVA UTAKMICA! Pogledajte još jednom osam pogodaka s ljepotice na Etihadu

Veliku utakmicu, pravu rapsodiju napadačkog nogometa odigrali su Manchester City i Monaco u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka

U prvom susretu osmine finala na Etihadu nogometaši Manchester Cityja pobijedili su Monaco rezultatom 5:3. Utakmica o kojoj će se sasvim sigurno jako dugo pričati ponudila je sve što svaki ljubitelj nogometa samo može poželjeti, izviještava Sportnet.hr.

Kada vas netko pita zašto volite nogomet, bez ikakvog razmišljanja možete mu pokazati ovu utakmicu između Manchester Cityja i Monaca. Teško je u nekoliko paragrafa napisati što se sve događalo u ovom susretu, od brojnih žutih kartona, nedosuđenih i dosuđenih penala, kiksa hrvatskog vratara i obrana s obje strana pa do sjajnih poteza i ukupno pogodaka. Sve možemo sažeti u nekoliko riječi, o ovoj će se utakmici pričati još jako dugo.

Rezultatski, Guardiolina momčad je slavila s 5:3 i na uzvrat u Kneževinu nosi velika dva pogotka prednosti, iako je situacija vrlo lako mogla završiti i obrnuto, međutim to već spada u sfere fantazije.

https://www.youtube.com/watch?v=86MgC9GYba8

Prvi međusobni dvoboj ovih dvaju klubova u natjecateljskim utakmicama, kao što se i moglo očekivati, započeo je napadački s obje strane, posebno od francuske momčadi koja se nije došla braniti već ostvariti što bolji rezultat. Unatoč visokom tempu dugo smo čekali na prvu ozbiljniju priliku, do 16. minute. Pucao je Mendy iskosa s desetak metara udaljenosti, ali je Caballero obranio uz manje poteškoće.

Nakon što je Aguero propustio lijepu priliku u 24. minuti, Građani su došli u vodstvo dvije minute kasnije. Sane je lijepo prošao i uposlio Silvu u kaznenom prostoru, Španjolac odigrava oštru loptu na peterac gdje se našao Sterling i poentirao. Subašić je bio nemoćan. Nije se dugo trebao čekati odgovor Monaca, tek šest minuta. Fabinho je sjajno centrirao s desnog krila na peterac gdje se Falcao još bolje bacio i glavom pogodio za izjednačenje.

Pet minuta prije odlaska na odmor gosti su potpuno okrenuli rezultat, ponovno je u ulozi asistenta bio Fabinho koji je lijepom loptom uposlio Mbappea čiji neobranjiv udarac prolazi iznad Caballerovog ramena. Osim strijelaca u prvom je poluvremenu raspoložen bio i sudac Antonio Mateu Lahoz koji je dodijelio pet žutih kartona. Posebno je sumnjiv onaj iz 34. minute koji je dobio Sergio Aguero zbog simuliranja, međutim kako je pokazala usporena snimka kontakta između argentinskog napadača i Subašića je bilo i sudac ne bi pogriješio da je dosudio najstrožu kaznu.

Uzbudljiva se utakmica nastavila već na samom početku drugog poluvremena. Mendy je ubacio s lijeve strane na peterac prema Falcau koji je pao nakon kontakta s Otamendijem. Na sugestiju suca iza gola Lahoz je dosudio penal za francusku momčad, međutim Falcao je pucao slabo i Caballero je obranio njegov udarac. Bio je to dodatan vjetar u leđa domaćinima koji su vrlo brzo došli do izjednačenja, Sterling je uposlio Sergija Aguera čiji udarac prolazi kroz ruke Subašiću i ulazi u mreži. Mogao je i trebao puno bolje reagirati vratar hrvatske reprezentacije.

Nepune tri minute novi šok na Etihadu, Monaco je ponovno poveo. Thomas Lemar je uposlio Falcaa koji se sjajno riješio Stonesa, dotrčao na rub kaznenog prostora, perfektnim lobom matirao vratara Cityja i iskupio se za promašeni penal. U 71. minuti nova promjena na semaforu, ponovno je pogodio Aguero koji je sjajnim volejem iskoristio ubačaj iz kornera i ostavio nemoćnog Subašića na gol liniji.

Nevjerojatno slabo je izgledao Monaco u obrani prekida, što se pokazalo i u 77. minuti. Yaya Toure je ubacio iz kornera, a John Stones gotovo neometan glavom pospremio loptu u mrežu. Minutu kasnije Aguero je ponovno bio u prilici, ali je njegov udarac lijepo obranio Subašić. Nastavio je City puniti mrežu momčadi iz Kneževine, ponovno je izigrana čitava obrana Monaca pa i vratar. Ovog se puta u strijelce upisao Leroy Sane koji je izbliza ugurao loptu u praznu mrežu.

Novu je priliku Monaca obranio Caballero i spasio siguran pogodak Falcaa koji je opalio iz blizine u bliži kut. Rezultat se do kraja u ovoj uzbudljivoj utakmici nije promijenio. Danijel Subašić branio je cijeli susret za Monaco.

Više s utakmica Lige prvaka možete pogledati na portalu Sportnet.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari