KAOS! I sudački eksperti ‘u banani’; Strahonja: ‘Prvi penal nije bio, drugi je’; Kovačić: ‘Prvi penal je bio, drugi nije’

Screenshot HNTV

Po nama, nije bio nijedan! Cinici bi rekli, u domaćoj Prvoj HNL, ma kako se kroz sezone zvala, suđenje nikako ne može na ‘zelenu granu’

U HTV-ovoj emisiji ‘Stadion’ sudački ekspert Mario Strahonja analizirao je suđenje u Jadranskom derbiju u Splitu u kojem je Rijeka pobijedila Hajduk 2:1 uz kontroverzno suđenje suca Ante Čuline. Strahonjina sudačka analiza kaže, ukratko, da je prvi kazneni udarac za Hajduk krivo dosuđen jer je Kalinić, što smo napisali i u izvještaju s utakmice, namjerno postavio nogu ispred noge braniča Rijeke, bez želje da igra loptom, te je potom pao.

“Ako pogledajte suca, njegova prva reakcija bila je da nema kaznenog udarca. Kalinić nogom izlazi svjesno izvan linije, išao je iznuditi jedanaesterac. Nije mogao igrati nogom, mislim da se ovdje trebao javiti VAR i reći mu da nema kaznenog udarca”, rekao je u ‘Stadionu’ Strahonja.

Za drugu situaciju odnosno drugi kazneni udarac suđen za Hajduk Strahonja tvrdi da je opravdano dosuđen jer je ‘Livaja udaren u nogu u području skočnog zgloba’. Podsjetimo, u tom slučaju VAR provjera je trajala prilično dugo pa je utakmica dočekala i svoju 100. minutu trajanja.

S druge strane, sudački ekspert Draženko Kovačić je ustvrdio da je VAR pogriješio kod drugog penala za Hajduk koji je, po njemu (i po nama!) krivo dosuđen.

Sudac Ante Čulina prvi penal za Hajduk dosudio je nakon pada Nikole Kalinića u duelu s Emirom Dilaverom u 89. minuti, a drugi penal, koji je Livaja promašio, dosudio je nakon što je najbolji Hajdukov igrač pao u duelu s Galešićem. Čulina na prvu nije ništa dosudio, da bi nakon intervencije VAR-a i pregleda snimke ipak dosudio drugi penal za Hajduk. Obje situacije je nakon utakmice prokomentirao član sudačke komisije Draženko Kovačić.

“Prvi penal vidi se da je napadač Hajduka uspio nogu staviti ispred obrambenog igrača Rijeke i opravdano je dosuđen jedanaesterac. Kod drugog kaznenog udarca nije trebalo biti VAR intervencije, već je trebalo prepustiti odluku sucu jer nije bilo očite pogreške, a na snimci nije jasno bilo vidljivo da je riječ o penalu. Stav komisije je da se sigurno ne radi o kaznenom udarcu”, rekao je Kovačić.

Toliko eksperata i opet – dijametralno suprotne ocjene!

Mi smo, naprotiv, sigurni – i jedan i drugi kazneni udarac za Hajduk krivo su dosuđeni odnosno prekršaja igrača Rijeke za kazneni udarac nije bilo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari