Kvarnerska rivijera: Kadeti Maribora pobijedili Olimpiju i osvojili naslov

Kadeti Maribora pobjednici su 66. izdanja Kvarnerske rivijere postavši prva slovenska momčad u povijesti što je osvojila jedan od najstarijih turnira u Europi.

Maribor je u finalu pobijedio Olimpiju 2:1, a naslov prvaka osigurao je dvostruki strijelac Vipotnik. Maribor je poveo u 21. minuti. Verbič je izveo slobodni udarac, Pavli obranio, ali samo do Vipotnika koji je pospremio odbijanac za 1:0.

Maribor je mogao povesti i ranije, u desetoj minuti Vipotnik je pobjegao obrani, pucao iskosa blizu ruba peterca, a Matej je izbio s crte i sačuvao mrežu Olimpije.

U 19. minuti Maribor je opet zaprijetio preko Vipotnika, ali Židan je u posljednji trenutak uklizao i izbacio loptu u korner.

Olimpija je odgovorila u 24. minuti kada je nakon ubačaja iz kuta, Kurež pucao, a s crte izbio Šlamberger.

Olimpija je izjednačila u 37. minuti. Nakon ubačaja Kurež je utrčao na prvu vratnicu i iz prve, lijepim udarcem pogodio od grede u gol za 1:1.

U 46. minuti Pečar je potegnuo s dvadeset pet metara, a Stopašnik je lijepom paradom obranio.

U 66. minuti Vipotnik je vratio prednost Mariboru. Primio je loptu oko ruba kaznenog prostora, a udarac je od bloka otišao u gol za 2:1.

U 72. minuti Maribor je povukao brzu kontru, a Martinčić na povratnoj pucao pokraj gola.

U 80. minuti priliku je za izjednačenje propustio Kurež. Vratar Stopašnik je krivo ispucao, a Kurežov pokušaj loba završio je pokraj gola.

OLIMPIJA – MARIBOR 1:2

Finale: Olimpija – Maribor 1:2 (0:1). Stadion HNK Rijeka. Sudac: Marin Vidulin.

Strijelci: 0:1 Vipotnik (21′), 1:1 Kurež (37′), 1:2 Vipotnik (66′).

OLIMPIJA: Pavli, Židan, Ivetić, Vrhovnik, Burin (od 50′ Hasanagić), Jovanović (od 62′ Nikolovski), Kurež, Stopar, Pečar, Petrović, Urbanija.

MARIBOR: Stopašnik, Mutavčić, Bobarič, Šlamberger, Sedej (od 70′ Penič), Horvat (od 46′ Martinčić), Maher, Vipotnik (od 76′ Rantuša), Frešel (od 80′ Turičnik), Cener (od 78′ Ciganović), Verbič.

Udinese pobijedio Osijek i osvojio treće mjesto

Kadeti Udinesea pobijedili su Osijek 2:1 utakmici za treće mjesto na 66. izdanju Kvarnerske rivijere. Pobjedu svoje momčadi osigurao je dvostruki strijelac i kapetan Udinesea Gianluca Parpinel.

U 68. minute Udinese je stigao do pobjedničkog pogotka. Nakon ubačaja iz kuta, Parpinel je potpuno neometano glavom iz blizine pogodio za 2:1.

U 27. minuti Parpinel je doveo Udinese u vodstvo. Iz slobodnog udarca s dvadeset metara, lijepo je naciljao, uz samu desnu vratnicu za 1:0.

U 51. minuti Bognar je vratio stvari na početak. Najbolje se snašao u gužvi u kaznenom prostoru i iz blizine u padu skrenuo loptu u mrežu za 1:1.

Iako je Osijek imao inicijativu, prva izglednija prilika pripala je Udineseu. Nakon ubačaja iz kuta, najviši u skoku bio je Bevilacqua čiji je udarac glavom otišao malo pokraj gola.

U 30. minuti Osijek je zaprijetio. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca, Kuzminski je vratio u sredinu, a vratar Moretti u posljednji trenutak pokupio ispred Vojnovića.

Šest minuta kasnije Bianco je pobjegao u kontru, prihvatio dugu loptu i pucao s ruba šesnaesterca, ali vratar Dubrović sjajnom je reakcijom sačuvao mrežu.

Pred kraj prvog dijela Osijek je zamalo izjednačio. Kuprešak je pucao iz slobodnog udarca s osamnaest metara, ali Moretti je krajnjim naporom zaustavio loptu.

U 47. minuti Olivato se našao u prilici. Lopta je preletjela obranu Osijeka i došla do Olivata čiji udarac s ruba peterca brani Dubrović.

Kuzminski je pokušao u 70. minuti dalekometnim udarcem iznenaditi Morettija, ali lopta je otišla malo pokraj gola.

Pred kraj utakmice Kuprešak je pokušao još jednom iz slobodnog udarca, naciljao je u rašlje, a lopta je fijuknula malo pokraj vratnice.

Točku na “i” imao je priliku staviti Di Franco u sudačkoj nadoknadi kada je izašao sam pred Dubrovića, ali vratar Osijeka uspio je obraniti.

OSIJEK – UDINESE 2:1

Utakmica za treće mjesto: Osijek – Udinese 2:1. Stadion HNK Rijeka. Sudac: Marin Rožman.

Strijelci: 0:1 Parpinel (27′), 1:1 Bognar (52′), 1:2 Parpinel (68′).

OSIJEK: Dubrović, Keč, Bognar, Vuksan (od 68′ Balunović), Pudić (od 67′ Stojčević), Kuzminski, Kuprešak, Joščak, Sušić (od 41′ Janček), Vladić (od 41′ Jozić), Vojnović (od 41′ Vinogradarac).

UDINESE: Moretti, Petrucci, Aviani, Yattara (od 41′ Mazzolo), Parpinel, Bevilacqua (od 41′ Snidaron), Capuozzo (od 56′ Specogna), Bianco, Olivato (od 71′ Ludrig), Comagnon (od 71′ Di Franco), Kamara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari