LIJEPI USPJEH Riječanin Gordan Deluka postao prvi Torpedo Ironman

Riječki Torpedo runnersi imaju Ironmana! Nastupom na triatlon utrci Ironman 70.3 u austrijskom Zell am Seeu, član Torpedo runnersa Gordan Deluka postao je prvi Torpedo Ironman

Utrka Ironman 70.3 Zell am See 2017 sastojala se od tri discipline: plivanja (1.9km), vožnje bicika (90km) te trčanja (21.1km).

Plivalo se je u jezeru Zeiller, bicikl se vozilo kroz slikovito područje Lend, Dienten am Hochkönig, Maria Alm i Saalfelden te krug kroz Piesendorf, Kaprun i natrag u Zell am See, a trčalo se oko jezera Zeller i kroz stari dio mjesta Zell am See.

Ovu prestižnu utrku Gordan je završio u vremenu od 6.17.04 (0.36.14 plivanje, 3.03.27 bicikla, 2.21.19 trčanje) i time ostvario 179. mjesto u svojoj kategoriji, odnosno 878. mjesto u ukupnom poretku.

U utrci je nastupilo ukupno 2.523 trkača dok je Hrvatsku pored Gordana predstavljao i Dominik Breznik. Pobjednik utrke, Boris Stein iz Njemačke, utrku je završio za 4.02.50.

Ironman 70.3 je serija od 107 triatlon utrke diljem svijeta, organizirana od strane World Triathlon Corporation (WTC), a Pula će biti domaćin jedne od njih 17.9.2017. „70.3“ u nazivu utrke se odnosi na ukupnu dužinu utrke u miljama (113km).

Torpedo runners

Torpedo runnersi nastali su nakon uspješno završene Adidasove škole trčanja generacije 2014. u trajanju od 8 mjeseci, istrčanog prvog polumaratona te zimske sezone trčanja 2014/2015. Kako se većina polaznika odlučila nastaviti baviti trčanjem, odlučili su osnovati grupu koja za cilj ima promociju trčanja, rekreativnog bavljenja sportom i očuvanja zdravlja. Grupa je otvorenog tipa, pa joj se je priključilo i nekoliko polaznika prijašnjih generacija škole trčanja tako da sada broji 130 članova. Treninzi Torpedo runnersa održavaju se tri puta tjedno pod vodstvom trenera Damira Adžage prema detaljno osmišljenom planu i programu rada, s ciljem da svaki pojedinac bude što je bolje moguće pripremljen za određenu utrku. Tijekom tjedna Torpedo runnerse moguće je susresti na relacijama Kantrida-Preluk, Kantrida-Matulji ili Kantrida-Mlaka, dok dužinske treninge subotom odrađuju u Kastavskoj šumi Lozi, na Kostreni ili Platku.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views