LOKOMOTIVA-RIJEKA 0:2 Andrijašević, Gorgon i dvostruki asistent Mišić za novu pobjedu Riječana!

Strijelac prvog i prijelomnog pogotkaFranko Andrijašević, dvostruki asistent Josip Mišić, vratar Andrej Prskalo, trener Matjaž Kek i … neumorna Armada! To su oni najzaslužniji za današnju pobjedu Riječana na teškom gostovanju kod neugodne „Dinamove ekspoziture“ – Lokomotive…

LOKOMOTIVA-RIJEKA 0:2 (0:0)

ZAGREB – Stadion u Krajnjčevićevoj. Utakmica 14. Kola MaxTV Prve lige. Gledatelja 1500. Sudac Igor Križarić (Čakovec)

Strijelci: Andrijašević (63), Gorgon (79)

LOKOMOTIVA: Zagorac, Majstorović, Rrahmani, Kolinger, Rožman, Capan, Majer, Grezda, Ivanušec, Bočkaj, Doležal.

RIJEKA: Prskalo, Ristovski (Čanađija, 86), Mitrović, Elez, Žuta, Mišić, Bradarić, Vešović, Andrijašević, Gorgon, Gavranović (Maleš, 75)

Strijelac Franko Andrijašević, dvostruki asistent Josip Mišić, vratar Andrej Prskalo, trener Matjaž Kek i … neumorna Armada! To su oni najzaslužniji za današnju pobjedu Riječana na teškom gostovanju kod neugodne i sve čvršće „Dinamove ekspoziture“ – Lokomotive…

Najvažniji trenutak utakmice zbio se u 63. minuti kada je Franko Andrijašević prekrasnim pogotkom, još jednim njegovim trenutkom nogometnog nadahnuća, „probušio“ odličnog vratara domaćih Zagorca. Josip Mišić izveo je korner s desne strane, pronašao u srcu šesnaesterca Andrijaševića koji se lukavo izmaknuo čuvarima, a zatim izborivši se za poziciju snažno, iz voleja, udario loptu koja je neobranjovo odsjela u vratarevu lijevom donjem kutu.

Bio je to trenutak koji je prelomio u krajnjoj liniji neizvjesnu utakmicu, iako su Riječani i dotad imali više od igre. Donio je pogodak Bijelima – ovoga puta u gostujućoj bordo garnituri dresova – još više samopouzdanja da krenu odlučnije po pogodak.

I to se ostvarilo u 79. minuti kada je ponovno Mišić ubacio iz prekida (slobodni udarac s lijeve strane 25 metara od Zagorčevih vratiju) a Gorgon se ubacio „iza leđa“ cijele obrane domaćih i smireno glavom ubacio loptu u mrežu pored nemoćnog Zagorca.

Lokomotiva je potom krenula po pogodak, a najbliže su stigli u 89. minuti. Kolinger je pronašao Doležala koji je izbio sam pred vratara Prskala, uspio ga zaobići, ali je promašio gol.

Rijeka je u utakmicu krenula angažirano, ali angažman i terenska inicijativa nisu urodili plodom. Udarci Vešovića i Gorgona (10′, 17′) otišli su pored gola, dok su pokušaji Vešovića (18′) i Mišića (23′) završili ravno u rukama vratara Zagorca.

U 26. minuti Andrijašević je ubacio loptu s desnog boka, ona mu se ponovo odbila i nogometaš Rijeke našao se u izglednoj prilici, ali nije bilo preciznosti u završnici

Lokomotiva se probudila u završnici prvog dijela, a najbolju šansu imala je u 38. minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane, Doležal je dobro reagirao i pucao iz prve, ali vratnica je spasila Rijeku. Lokosi su do kraja poluvremena bili aktivniji i pritiskali su zadnju liniju Rijeke, ali premoć nisu uspjeli kapitalizirati.

Rijeka je novom, 12. ovosezonskom pobjedom zadržala šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Dinamo, dok je Lokomotiva ostala na 14 bodova i na petom mjestu ljestvice Prve HNL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari