Maestralna Rijeka preskočila Aberdeen, na putu do skupina Europske lige čeka ju Gent!

Foto: NK Rijeka

Nogometaši Rijeke pobijedili su u Aberdeenu istoimenog suparnika rezultatom 2:0, te se time s ukupnih 4:0 plasirali u play-off rundu Europske lige

Drugim riječima, na putu do skupina Europske lige, što bi bio san svakoga igrača, navijača ali i Uprave kluba, Riječanima stoji još samo belgijski Gent koji je pobjedom 3:0 protiv AEK-a iz Larnace osigurao dvoboj s Bijelima. Prvu utakmicu Rijeka će protiv Genta igrati u Belgiji 22., a uzvrat 29. kolovoza na Rujevici!

Grafika: Sofascore

Rijeka je već u prvom poluvremenu uzvratne utakmice 3. pretkola Europske lige osigurala prolazak u play-off toga natjecanja! Rijeka je od početka dominirala,  povela već u 10. minuti i niti jednog trenutka nije bilo upitno tko će proći dalje.

Nakon pobjede u Rijeci od 2:0 Rijeka je istim rezultatom vodila i na poluvremenu uzvratne utakmice. Škotska momčad je u 20. minuti ostala s igračem manje, dva žuta kartona odnosno isključujući crveni u petnaestak minuta sakupio je nervozni branič Oyo!

Veliko vodstvo hrvatskom doprvaku donio je Stjepan Lončar u 10. minuti nakon ubačaja Zorana Kvržića. Acosty je dobio loptu na desnom krilu i zatim ju vratio do Kvržića koji je poslao upotrebljiv ubačaj na prvu vratnicu gdje je utrčao Lončar i vješto pospremio loptu u mrežu!

https://www.youtube.com/watch?v=pGImHXN4EBM&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1bs2Nd-VKG9fU0VaTNDgjvTcgzKoljJEREPRauJJ6K92Q6u2MHLPE-A7M

Već je tada pozicija škotskog predstavnika bila praktički izgubljena, a kada je Ojo u 20. minuti isključen zbog drugog žutog kartona bilo je jasno kako nikakvog preokreta neće biti. Belgijski igrač u škotskom sastavu prvi je žuti karton dobio već u 6. minuti grubim startom na Acostyju, da bi u 20. oborio i Capana koji je bio u prodoru pa je morao napustiti travnjak.

Na 2:0 povisio je u 31. minuti Antonio Čolak nakon još jedne asistencije Kvržića!  Kreatori gola opet su bili Acosty i Kvržić. Acosty je pokrenuo protunapad i nakon što je vukao loptu gotovo 50 metara uspio ju je poslati na desni bok gdje je stigao Kvržić koji je potom ubacio na drugu vratnicu gdje je Čolak bio najviši u skoku i glavom zatresao mrežu.

Foto: Riječanin/M. Levak

Preslatka je ovo “osveta” Rijeke za poraz od istoga protivnika u ljeto 2015. na Kantridi (0:3)!

Podsjetimo, Rijeka je u prvom dvoboju na Rujevici srušila škotskog protivnika 2:0 golovima Čolaka u 62. iz penala i Murića u 87. minuti.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Veličanstvenu igru momčadi Igora Bišćana pratila je i Armada, njih 50-ak, koji su sasvim nadglasali oko 15 tisuća Škota.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari