PRVOTIMAC HNK RIJEKE

Marco Pašalić: ‘Jedna misao koja se pojavila je to da mogu usrećiti moju obitelj, mamu i tatu što smo zajedno ostvarili ovaj san’

Photo: Ansis Ventins/PIXSELL

U samoj završnici centimetri su ga dijelili da debi okruni golom

Ofenzivac Rijeke Marco Pašalić u pobjedi Hrvatske nad Latvijom 2-0 u subotu u kvalifikacijama za Euro 2024. debitirao je u dresu Vatrenih.

U samoj završnici centimetri su ga dijelili da debi okruni golom.

“Osjećaj je bio neopisiv, bio sam zahvalan do neba izborniku što mi je pružio priliku i minutažu. Bio sam blizu gola, jednostavno sam zahvalan na svemu, ostvario mi se san da igram za hrvatsku reprezentaciju. To mi je bio najveći cilj u životu. Bitno je sad tako nastaviti i izboriti se da ostanem dio reprezentacije”, rekao je Pašalić za službene stranice Rijeke.

“Ovo je sjajan trenutak u mojoj karijeri, ali i priznanje za Rijeku u čijem sam dresu izborio svoje mjesto u reprezentaciji. Kao što sam veći istaknuo više puta, dolazak u Rijeku za mene je bio pun pogodak”, nastavio je ofenzivac pa dodao:

“Kad sam ulazio u igru, iskreno nisam previše razmišljao. Jedna misao koja se pojavila je to da mogu usrećiti moju obitelj, mamu i tatu što smo zajedno ostvarili ovaj san. Gol je bio blizu, ali ne treba razmišljati o tome, već idući put kad bude prilika da ju realiziram.”

Hrvatska je slavljem u Latviji došla na korak do EURO-a.

“Bio sam presretan što smo pobijedili, presretan što sam debitirao, atmosfera je stvarno sjajna. Znamo za što igramo i dosad se uvijek pokazalo da je Hrvatska najbolja kad je najpotrebnije i da na kraju ostvari svoje ciljeve. Treba samo nastaviti ovako, ja ću uvijek dati svoj maksimum.”

Nakon utakmice na mobitel su stizale čestitke.

“Bilo je puno čestitki, jako puno ljudi poslalo je poruku. Iskreno, najbitnije mi je bilo da se čujem s obitelji, mamom, tatom i braćom. Nakon svega sam još jednom prevrtio film sve što se dogodilo. Kada sjediš na klupi i vidiš koji igrači su oko tebe, onda uđeš u igru i vidiš s kojim igračima igraš, to je nešto o čemu sam sanjao.”

Hrvatska odlazak na EURO treba potvrditi u utorak kada na Maksimir stiže Armenija.

“U dobrom smo ritmu, odigrali smo dobru utakmicu u Latviji, sada moramo osvojiti protiv Armenije tri boda da potvrdimo plasman na EURO. To bi za mene bila najveća čast, da budem dio ekipe koja je izborila plasman na EURO.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari