Matjaž Kek će protiv Dinama tražiti pobjedu s dva napadača!

U subotu u 17 sati na Stadionu Kantrida (vjerojatno rasprodanom!) u utakmici 27. kola MAX tv Prve lige sastaju se HNK Rijeka i GNK Dinamo.

U već neko vrijeme najjačem derbiju Prve hrvatske nogometne lige sastaju se prvoplasirana i drugoplasirana momčad s prvenstvene ljestvice, između kojih je – stecajem okolnosti, i zbog nekih neočekivanih remija Riječana u proljetnom nastavku prvenstva – (pre)velikih 14 bodova razmaka.

Utakmica je na taj način pomalo lišena onog često psihološki otegotnog imperativa rezultata odnosno pobjede, no to ne znači da obje momčadi – a pogotovo ona domaća pred tisućama svojih navijača – neće dati sve od sebe kako bi pobijedile najjačeg prvenstvenog rivala.

Trener Riječana Matjaž Kek nikad mirniji pred jednu ovako veliku utakmicu! Pred Riječanima ne stoji nikakav drugi imperativ osim onog da pred ispunjenom Kantridom navijačima prirede toliko željeno slavlje. Reprezentativna stanka omogućila je momčadi „radni predah“ od natjecateljskih obaveza, pa je Kek imao vremena s većinom igrača posvetiti se treningu i pripremama za subotnji susret.

Reprezentativne akcije uzele su danak utoliko što se s okupljanja U-21 reprezentacije ozlijeđen vratio Josip Mišić, a za susret ne konkuriraju ni Bugarin Hristov, odnosno povremeni slovenski reprezentativac Miral Samardžić (otprije su na rehabilitaciji od ozljeda Maleš i Moises).

Najveća novost u riječkom taboru uoči subotnjeg derbija je povratak među vratnice reprezentativca Ivana Vargića, a trener Kek je najavio – usprkos tome što je nominalno ostao na jednom „zdravom“ pravom napadaču, Bekimu Balaju – igru s dva napadača! Takva najava donekle intrigira navijače, a već je pomalo tradicija da je „običnom“ navijaču jako teško proniknuti u Kekova razmišljanja, odnosno pogoditi sastav Rijeke u svakoj sljedećoj utakmici. Kek voli iznenađenja, a ovakve utakmice „za prestiž“, bez onog velikog, otegotnog rezultatskog imperativa, idealne su za pokušaj taktičkog iznenađenja za trenera suparničke momčadi.

No tko god igrao, potpuno smo uvjereni da će protiv Dinama ostaviti srce na terenu. U 136. utakmici Rijeke i Dinama sigurno ćemo uživati u iznimnom spektaklu, kako onom na travnjaku tako i onom na tribinama, a to potkrepljuju i navijači koji su još u srijedu počeli na D tribini postavljati svoja navijačka obilježja. Istovremeno su i vrijedni radnici „milovali“ travu podno stijena Kantride, tako da su svi uvjeti za nezaboravno subotnje poslijepodne stvoreni! Još samo da Anas i društvo budu rastrčani i inspirirani…

Vjerojatni sastav Rijeke: Vargić – Tomečak, Mitrović, Lešković, Leovac – Radošević, Bradarić – Alex, Jugović, Sharbini – Balaj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari