Trijumf Primorjaša u finalu Regionalne lige stigao nakon infarktnog preokreta!

Primorje EB

Vaterpolisti riječkog Primorja EB treći put zaredom pobjednici su Regionalne (nekoć Jadranske) lige! Novi naslov pobjednika izborili su fenomenalnom igrom u finalnoj utakmici Final Foura na riječkom bazenu – slavili su protiv Juga CO rezultatom 15:9 (0:2, 3:3, 7:3, 5:1).

No da će Riječani nakraju doći do tako uvjerljive pobjede nije se moglo naslutiti sve do isteka druge četvrtine. Zahavljujući riječkim jalovim napadima (četiri neiskorištena napada s igračem više u početku utakmice!) Dubrovčani su poveli s velikih 4:1, da bi Riječani na poluvrijeme ipak otišli s dva gola minusa (3:5).

U nastavku – eksplozija „atomskog“ napada domaćina. Treću četvrtinu Riječani su dobili s čak 7:3, i u zadnju dionicu utakmice ulaze s dva pogotka „fore“ (10:8). Jugašima više nije bilo spasa, tribine su naprosto proključale, što je domaćinima dalo novi vjetar u leđa pa je prednost samo rasla i rasla, sve do konačnih velikih šesto golova prednosti. Utakmica je završena s pomalo nevjerojatnih šest golova razlike – kada netko jake Dubrovčane pobijedi s tolikom razlikom, jasno je da se radilo o briljantnoj večeri punoj sportskog nadahnuća, gdje su svi kotačići u igri domaćina funkcionirali kao podmazani.

Nakraju je u bazenu završio i trener domaćih Ivan Asić, a pokal je pobjednuku Regionalne lige – vaterplistima Primorja – uručio Davor Šuker, proslavljeni golgeter „Vatrenih“, i ne baš tako unisono prihvaćeni predsjednik Nogometnog saveza Hrvatske, koji je na riječki bazen stigao u društvu Damira Miškovića, predsjednika HNK Rijeka i prvog dopredsjednika HNS-a.

PRIMORJE EB – JUG CO 15:9

Finale Regionalne lige: Primorje Erste banka – Jug Croatia osiguranje 15:9 (0:2, 3:3, 7:3, 5:1).

Plivalište na Kantridi. Gledatelja 1.000. Suci:  Margeta (Kranj) i Periš (Split).

PRIMORJE ERSTE BANKA: Vićan, Burić 2, Radu 3, Krapić, Peroš, Sukno 3, Muslim 1, Vrlić, Radetić, Elez 1, Šetka 2, Garcia 3 (1), Lazović, Buljubašić.

JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač, Macan, Bošković, Janović 2 (1), Younger, Fatović, Marković, Bušlje, Visković 2, Dobud, Bicari 1, Obradović 4, Popadić, Ivanković.

Igrač više: Primorje EB 13 (7), Jug CO 10 (3). Peterci: Primorje EB 1 (1), Jug CO 1 (1).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari