POBJEDA! Primorje i Jug CO u večerašnjem finalu Final Foura Regionalne lige

Uz ipak nešto više neizvjesnosti no što se očekivalo, vaterpolisti riječkog Primorja EB uplivali su u finalnu utakmicu završnog turnira Regionalne lige (Rijeka, 2.-3. travnja). U prvoj polufinalnoj utakmici Final Foura odigranoj u četvrtak navečer na riječkom bazenu svladana je zagrebačka Mladost rezultatom 11:10 (4-1, 5-3, 1-4, 1-2).

Trener Riječana Ivan Asić opravdano je upozoravao, pokazalo se, da se bez pravog pristupa utakmica može iskomplicirati. Doduše, u ovo polufinale Riječani su zapravo ušli odlično – nakon dvije trećine vodili su s čak pet zgoditaka razlike (9:4), no u trećoj četvrtini došlo je do ozbiljnog zastoja u igri Riječana što je gotovo iskompliciralo utakmicu i dovelo je do neizvjesne završnice.

Doduše, takvom razvoju situacije kumovao je i čudan sudački kriterij koji je gotovo svaki malo ozbiljniji dodir obrane Riječana i napadača Mladosti pred vratima Primorja karakterizirao prekršajem za najstrožu kaznu. Ne pamtimo da je na jednoj utakmici za jednu vaterpolo momčad dosuđeno čak šest peteraca, a pogotovo ne protiv domaćina finalnog turnira! Tome bi svi zdušno zapljeskali da je u pitanju obrana sudačkih sloboda, no ovdje je više od pola „penala“ dosuđeno nakon itekako dvojbenih sudačkih procjena!

Ipak, uz veliku pomoć s tribina, Primorjaši su utakmicu mirno priveli kraju, čime se niz ovosezonskih posrtaja zagrebačkh vaterpolista u susretima s Riječanima protegnuo na – pet.

Najbolji strijelci kod domaćina bili su Cosmin Radu sa 4 i Ivan Buljubašić sa 3 pogotka, a Mladost je predvodio Ante Vukičević sa 6 golova.

U drugom polufinalnom susretu dubrovački Jug CO u nadahnutoj igri slavio je s 10:4 protiv kragujevačkog Radničkog.

Na taj način u petak u 20.30 sati (TV prijenos na »Arena Sportu«) očekuje nas još jedan vaterpolski „classico“, još jedno veliko finalno nadmetanje Primorja EB i Juga CO, ovoga puta za titulu ovogodišnjeg prvaka Regionalne lige. Primorjašima će dobro doći sva podrška s tribina, jer se Jug protiv Radničkog još jednom predstavio kao dobro izbalansirana i potentna momčad provjerenih asova koja s punim pravom može tražiti titulu prvaka.

No nešto će se pitati i Riječane!

Autor: Riječan.in

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari