KRAMARIĆ PRIJE PRVE UTAKMICE

‘Mislim da možemo ponoviti Rusiju. A igrač poput Messija više se neće roditi, ali računam da će SP osvojiti Brazil’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Dva dana uoči prve utakmice Hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, pred medije su izašli Borna Sosa i Andrej Kramarić. Ovo je prvi debi za Sosu na SP-u.

“Drugačiji je osjećaj, ipak je SP svake četiri godine i ovdje su najbolje reprezentacije svijeta. Jedva čekam da počne i da odigramo tu atmosferu na stadionu. Jako me zanima kako izgledaju ti stadioni”, rekao je Sosa.

Kramarić je komentirao svoje drugo svjetsko prvenstvo, ali i poziciju napadača.

“Treba imati sreće u životu pa tako treba i u nogometu. Zato Rusija i je bila onakva. Mislim da možemo ponoviti rezultat iz Rusije i nadati se lijepim uspomenama. Konkurencija u napadu je jaka u svakom klubu na svijetu, to je zdrava okolina”, rekao je Kramarić.

Kramarić: ‘Priviknuli smo se na ove temperature’

Što reći o karakteristikama suigrača u napadu, kako će ih izbornik koristiti, pitao je jedan od novinara Kramarića.

“Da sam trener, odgovorio bih na to. Kako nisam trener, ne mogu odgovoriti na to. A dečki ne bi bili tu da nemaju fenomenalnu kvalitetu, svi znaju o kakvim se igračima radi. Hrvatska je puna potentnih, kvalitetnih, psihički jakih igrača koji su spremni igrati na Svjetskom prvenstvu”, rekao je Kramarić.

“Svakom igraču znači podrška izbornika, ja sam ovdje, spreman i motiviran”, rekao je Kramarić.

Sosa je komentirao svoj dolazak u reprezentaciju Hrvatske. “Sada je ovo nešto posebno za reprezentaciju Hrvatske i dosta emocija je ovdje. Ovo je ostvarenje najvećeg cilja, a to je da se igra SP. Najveći cilj je da se on osvoji, ali sam bio sretan kada smo se kvalificirali. Jedva čekam da sve krene.”

“Solidno smo se priviknuli na ove temperature. U glavi smo spremni i vrijeme neće biti nikakav problem. Možda ćemo se čak i prehladiti na stadionima”, našalio se Kramarić.

Sosa: ‘Početak je uvijek najbitniji i najstresniji’

Novinari su Kramarića podsjetili da je nedavno rekao da navija za Messija, a da će SP osvojiti Brazil.

“Mislim da 95 posto nogometaša svjesno da je Messi najbolji igrač koji je ikad igrao i kročio nogom na teren, neće se takav igrač roditi. Zato navijam za njega, ali u nekim svojim računicama mislim da će biti Brazil.”

Sosa je komentirao pritisak pred prvu utakmicu na SP-u.

“To je taj neki pritisak koji nas prati cijelu karijeru, a početak je uvijek najbitniji i najstresniji. Ne mora značiti da ako izgubiš ili pobijediš prvu utakmicu da si ispao ili prošao. Ali, mi idemo s ciljem da dobijemo protiv Maroka u srijedu. Maroko ima dosta kvalitetnih igrača, ali imamo i mi odličnih igrača tako da će biti dobra borba na lijevoj strani. Još ne znamo sastav i tko će igrati u srijedu”, rekao je Sosa, a prenosi net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari