Video | Na Platku održana međunarodna skibike utrka

Oko 60 natjecatelja iz 13 zemalja svijeta sudjelovalo je na europskom natjecanju Skibike kup koje se održalo na Platku na stazi Radeševo 2. U organizaciji Skibike kluba Croatia, Platak je druga po redu dionica Europskog kupa. Pobjednik u kategoriji skibike je Amerikanac Rob Nichols, a u skibob kategoriji višestruki svjetski prvak Gerfried Seeber koji je nastupao za Hrvatsku.

Primorsko-goranska županija i TZ KVarner podupiratelji su ovog sportskog natjecanja, a tome se priključila i Općina Čavle.

“Biti danas na Platku zaista je veliki užitak. Osim brojnih građana koji uživaju u skijanju i sanjkanju, po drugi puta se održava i međunarodno skibike natjecanje i po tome smo uistinu jedinstveni, ne samo u Hrvatskoj nego i šire”, izjavila je uoči utrke resorna pročelnica Sonja Šišić dodavši kako je Primorsko-goranska županija provela brojne infrastrukturne investicije kako bi razvila Platak u cjelogodišnju destinaciju.

Skibike ili skibob naziv je za skijaški bicikl koji umjesto kotača koristi skije i na taj način spaja dva olimpijska sporta, a to su skijanje i bicikliranje. Kako je istaknuto, događaj će približio svjetske trendove adrenalinskog sporta Hrvatskoj te ga promovirao kroz probne vožnje s licenciranim trenerima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari