OPET SU TO UČINILI

Nećete vjerovati kako kladionice opet podcjenjuju Vatrene: Argentini daju (pre)goleme šanse za prolaz

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Razmislimo li malo bolje, ništa Dalićevoj selekciji ne odgovara bolje od podcjenjivanja

Vatreni su tijekom cijelog Svjetskog prvenstva tretirani kao mogući dark horse, a u pojedinim susretima i kao teški autsajderi.

Prije utakmice protiv Brazila kladionice su im davale najmanje šansi od svih četvrtfinalista da odu do kraja, čak manje i od Maroka. No Vatrenima takav tretman očito godi.

Zanimljivo je da svjetski doprvak i momčad koja je direktno i indirektno na ovom Mundijalu izbacila prvu (Brazil) i drugu momčad (Belgija) po FIFA-inoj ljestvici opet autsajder u polufinalu.

Podcjenjivanje kao dodatni motiv

U borbi za finale nas čeka Argentina predvođena Lionelom Messijem. Ista ona selekcija koju smo prije četiri godine u grupnoj fazi demolirali s čak 3:0 je prema kladionicama ima više od duplo bolje šanse za prolazak.

Koeficijent je na Gaučose 2, a na Vatrene čak 4.60. Prije četiri godine, podsjetimo, Argentina je bila još i veći favorit jer je njihov koeficijent bio samo 1.40.

Drugim riječima, Hrvatska je još jednom podcijenjena usprkos činjenici da u posljednjih 12 utakmica na SP-u poražena tek jednom i to od Francuske u finalu 2018. Za to vrijeme su Messi i ekipa u deset susreta na ta dva Mundijala gubili triput. Bolji su od Argentine bili Hrvatska, Francuska i Saudijska Arabija.

Prije dvoboja s Brazilom, koeficijent da će Vatreni biti prvaci svijeta je bio 35, a sada je 11. Razmislimo li malo bolje, ništa Dalićevoj selekciji ne odgovara bolje od podcjenjivanja, piše danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari