POVIJESNA UTAKMICA

Galerija | Nezaboravna večer na Rujevici! Rijeka – Lille 1:0, igrat će se produžeci!

Rijeka je prvu utakmicu u Francuskoj izgubila 2-1 ali su bijeli na Rujevici ostavili srce na terenu kako bi došli do senzacije i skupina Konferencijske lige. Stadion HNK Rijeke je rasprodan danima prije utakmice Rijeke i Lillea.

RIJEKA – LILLE 1:1 (0.0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Uzvratna utakmica play offa Konferencijske lige. Sudac: Luis Godinho (Portugal), Gledatelja: 7852.

Strijelci: 1:0 Smolčić (58), 1:1 David (

RIJEKA: Labrović – Smolčić, Galešić, Mitrović, Goda, Selahi, Hodža, Pašalić, Fruk, Janković, Ivanović

LILLE: Chevalier – Santos, Alexsandro, Yoro, Ismaili, Andre, Gomes, Zhegrova, Cabella, Cavaleiro, David

U fantastičnoj atmosferi ispunjene Rujevice Rijeka je odigrala još jednu europsku utakmicu za povijest! Pokazali su se Riječani u dva susreta s Lilleom, premda su ih mnogu unaprijed otpisali, kao momčad koja je u stanju ravnopravno se suprotstaviti petoplasiranoj momčadu francuske lige, premda Lille samo za igrače ima godišnji budžet od nekih stotinjak milijuna eura!

Rujevica je eruptirala u 58. minuti kada je Rijeka nakon odlične, hrabre i borbene igre napokon povela i time izjednačila ukupan rezultat. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca, vratar Lillea promašio je loptu, Hodža je pucao a njegov udarac je blokiran. Natrčao je Smolčić i zabio!

Rijeka je mogla udvostručiti svoje vodstvo samo nekoliko minuta kasnije ali je bijele ponovno, kao i u 6, minuti susreta, spriječio talentirani mladi vratar Chevalier. Vukčević se našao u 66. minuti u sjajnoj prilici pred golom Lille, ali pogodio je Chevaliera u glavu.

Nakon toga igrači Lillea shvatili su da neće tako lako izboriti plasman u grupnu fazu ako ne pokušaju ubaciti u ‘brzinu više’. Počeli su agilnije nasrtati na obranu Rijeke pa su se njihove prilike pred Lbrovićem počele nizati jedna za drugom.

Rujevica se ‘smrzla’ u 69. minuti. Nakon ubačaja s desne strane povratna lopta je došla do Davida koji je poentirao glavom. Naknadno provjerom VAR-a, gol je poništen zbog zaleđa!

Rijeka je u zadnjih desetak minuta imala više od igre, trajala je opsada pred vratima Chevaliera ali nije bilo promjene rezultata. Ide se u produžetke!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari