UTAKMICA ZA PAMĆENJE

Galerija | KORAK PREKRATKI Rijeka u povijesnoj utakmici nakon produžetaka ostala bez grupne faze Konferencijske lige, s(p)retniji je bio Lille

Rijeka je prvu utakmicu u Francuskoj izgubila 2-1 ali su bijeli na Rujevici ostavili srce na terenu kako bi došli do senzacije i skupina Konferencijske lige. Stadion HNK Rijeke je rasprodan danima prije utakmice Rijeke i Lillea.

RIJEKA – LILLE 1:1 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Uzvratna utakmica play offa Konferencijske lige. Sudac: Luis Godinho (Portugal), Gledatelja: 7852.

Strijelci: 1:0 Smolčić (58), 1:1 David (109)

RIJEKA: Labrović – Smolčić, Galešić, Mitrović, Goda, Selahi, Hodža, Pašalić, Fruk, Janković, Ivanović

LILLE: Chevalier – Santos, Alexsandro, Yoro, Ismaili, Andre, Gomes, Zhegrova, Cabella, Cavaleiro, David

U fantastičnoj atmosferi ispunjene Rujevice Rijeka je odigrala još jednu europsku utakmicu za povijest! Pokazali su se Riječani u dva susreta s Lilleom, premda su ih mnogu unaprijed otpisali, kao momčad koja je u stanju ravnopravno se suprotstaviti petoplasiranoj momčadu francuske lige, premda Lille samo za igrače ima godišnji budžet od nekih stotinjak milijuna eura!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Na prvu priliku čekali smo do 5. minute kada je Hodža ostao sam na sedam, osam metara, pucao je iz prve, no fantastično mu brani golman Lillea. Odgovorili su Francuzi u 14. minuti kada je Cavaleiro izbio sam pred Labradovića, no golman Rijeke sjajnom reakcijom čuva mrežu. Rijeka je djelovala jako dobro na terenu, a u 22. minuti zbog prigovora s klupe domaćina na jedan prekršaj požutio je jedan od pomoćnika Željka Sopića. Novi karton klupa Rijeke, ovog puta trener golmana Mario Jozić, dobila je u 26. minuti. Do kraja poluvremena vidjeli smo borbenu utakmicu, no pravih prilika više nije bilo.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Rijeka je dobro otvorila nastavak, Vukčević se u 49. minuti sjurio u šesnaesterac, gdje u duelu s gostujućim igračem pada, no sudac je samo pokazao žuti karton Ivanoviću zbog prigovora. U 56. minuti Smolčić je dao odličnu loptu na peterac Lillea, gdje je u posljednji trenutak ispred Ivanovića intervenirao Yoro.

Do zasluženog vodstva domaćin je stigao u 58. minuti kada se iz gužve nakon jednog ubačaja najbolje snašao Smolčić koji je iz blizine zakucao loptu u mrežu za 1-0. U 66. minuti Vukčević je izbio sam pred Chevalier, no golman Lillea ovog puta sjajno mu brani. U 70. minuti Lille je preko Davida zatresao mrežu Rijeke, no uključio se VAR i poništio gol Francuza.

Gledali smo nakon toga opasniji Lille, koji je u 73. minuti zaprijetio preko Gomesa čiji dalekometni pokušaj odlazi pokraj gola. U 78. minuti zatresla se stativa nakon udarca glavom Alexsandra iz blizine, i to nakon što je ubačaj s desne strane prošao i preko Labradovića. Do kraja vidjeli smo nekoliko pokušaja s obje strane, no mreže su mirovale, pa je utakmica otišla u produžetak.

U produžetku je Lille krenuo ofenzivnije, no prva je zaprijetila Rijeka, i to u 96. minuti kada je udarac iz daljine isprobao Fruk, no bio je to lagan zadatak za golmana francuske momčadi. Opasno je domaćin živio nakon kornera u posljednjim trenucima prvog produžetka, ali srećom udarac glavom iz gužve prohujao je pokraj gola. Lille je do izjednačenja stigao u 108. minuti kada je prvo Ismaily prošao po lijevoj strani i pogodio stativu, a lopta se odbila do nečuvanog Davida koji nema težak zadatak za 1-1.

U 118. minuti udarcem iz daljine pokušao je Smolčić, no njegov udarac brani Chevalier, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari