DANAS OPATIJA-RIJEKA (14): Iz HNK Rijeka najavljuju iznenađenje, Armada svejedno bojkotira susret i čuva kune za Split!

Danas će se na stadionu NK Opatija s početkom u 14 sati u pomalo čudnim okolnostima odigrati utakmica osmine finala Kupa Hrvatske između domaćeg trećeligaša i HNK Rijeke.

Naime, visoka cijena ulaznica za „kvarnerski derbi“ (80 kuna!) postala je kamen smutnje među navijačima koji su očekivali poziv na nogometnu feštu uz popularne cijene ulaznica, no umjesto toga – kako Armada ističe u svom priopćenju – od čelništva opatijskog trećeligaša nametnute su „cijene ulaznica primjerenije gostovanju u Europskoj ligi, a ne lokalnom derbiju i fešti u osmini finala kupa“.

Nije pomogao ni kratki videomamac iz HNK Rijeka postavljen na službene mrežne stranice kluba, u kojem se na atraktivan način – pretpostavljamo – navijači pozivaju na utakmicu uz najavu premijere novog dresa za gostovanja. Ako nas iz HNK Rijeka nisu zavarali, i pripremili neku dodatnu atrakciju!

Iz čelništva opatijskog trećeligaša opravdavaju se tvrdnjom kako si u teškoj financijskoj situaciji „ne mogu dozvoliti zbog jedne utakmice odlazak u minus i dovođenje u pitanje cijele sezone“. Predsjednik NK Opatije Robert Perčić rekao je kako si klub zbog visokih organizacijskih troškova utakmice ne smije dozvoliti minus.

„Mi smo mali, amaterski klub i ne možemo si dozvoliti da zbog jedne utakmice riskiramo cijelo postojanje kluba. Zahvaljujem se svima koji su kupili ulaznice i izdvojili nemali iznos za taj susret. Nama to puno znači, na kraju si ne smijemo dozvoliti nekakav minus u blagajni, rekao je Perčić u programu Radio Rijeke.

S druge strane, Armada smatra kako će Riječani i u vjerojatno kombiniranom sastavu lako protiv Opatije (iako prošlogodišnje „mučenje“ Dinama na istom ovom stadionu u okviru istog natjecanja sugerira i drugačije mogućnosti) pa su usprkos pozivu na podršku momčadi na današnjem susretu svoje financijske „snage“ koncentrirali na daleko važniju utakmicu predstojećeg vikenda u Splitu, kada bi Riječani pobjedom nad Hajdukom mogli skočiti na prvo mjesto ljestvice HNL-a, odakle se potom, nadamo se, ne bi tako lako maknuli.

Soga iz Armade pozivaju navijače da danas pruže podršku Rijeci, ali iz okolice stadiona, iz šumaraka, a dragocjene kune neka sačuvaju za putovanje do Splita gdje će Riječanima itekako dobro doči njihova gromoglasna podrška!

[highlight]

Iz Armadinog priopćenja

»Obavještavamo sve naše pripadnike da u srijedu u Opatiji na osmini finala Kupa neće biti organiziranog navijanja na samoj tribini. Ipak, pozivamo navijače da dođu i iz okolice stadiona pruže podršku Rijeci, za što stadion u Opatiji pruža mogućnost. Neka 80 kuna bolje iskoriste da krenemo svi zajedno put Poljuda po prvo mjesto«, stoji u Armadinom priopćenju.

[/highlight]

Bertoša uoči Opatije: Cilj je zabiti gol što ranije

Tek što su se slegnuli dojmovi nakon velike pobjede protiv Dinama riječke nogometaše očekuje lokalni derbi. Kup utakmice uvijek nose svojevrsnu zamku i izabranici Matjaža Keka toga su svjesni.

– Lokalni derbi uz određenu dozu pritiska. Znamo da je Opatija čvrsta momčad, neki igrači su igrali Prvu ligu, a neki su prošli i omladinsku školu Rijeke. Očekujem tvrdu i tešku utakmicu – rekao je Mateo Bertoša, nogometaš Rijeke.
– Ponekad je najteže igrati ovakve utakmice. Utakmica Opatije i Dinama od prošle sezone najbolje je upozorenje. Cilj je zabiti gol što ranije i kvalitetno ući u utakmicu – zaključio je Mateo Bertoša.

[highlight] U prošlogodišnjoj osmini finala Opatija je dočekala Dinamo, a gledatelji su za tu utakmicu morali izdvojiti dvostruko manje – 40 kuna. [/highlight]

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari