SUPERSPORT HNL

Nova pobjeda Rijeke! Bijeli nadigrali Istru 1961, s tri boda na vrhu HNL-a! Marić zabio prvijenac u dresu Rijeke

Nogometaši Rijeke pobijedili su Istru 1961 3:0 u utakmici 21. kola SuperSport HNL-a. Bijeli su do nove pobjede koja ih je vratila na vrh HNL-a stigli u prekrasnoj atmosferi do kraja ispunjenih tribina Rujevice. Gosti su cijelo drugo poluvrijeme odigrali s 10 igrača, izravni crveni karton u 45. minuti dobio je Maurić zbog potencijalno pogibeljnog starta na Selahija

RIJEKA – ISTRA 196 3:0 (2:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 21. kola Supersport HNL-a. Sudac: Ante Čulina (Zagreb). Gledatelja: 7588.

Strijelci: 1:0 Hodža (10), 2:0 Janković (34 – 11m), 3:0 Marić (74)

RIJEKA: Labrović – Smolčić, Galešić, Radeljić, Bogojević, Selahi, Hodža, Pašalić, Janković, Pjaca, Obregon

ISTRA 1961: Majkić – Kadušić, Majstorović, Marešić, Blagojević, Valinčić, Mlinar, Maurić, Ekong, Erceg, Vuk.

Ulog u današnjem susreti bio je velik – objedom bi se Rijeka vratila na vodeću poziciju Supersport HNL-a a pobjedu su tražile i tribine – 7588 duša. No pritisak se nije osjetio kod bijelih koji su dobili i novo pojačanje u svojim redovima, provjerenog golgetera Mirka Marića koji je stigao iz Serie A – iz Monze.

Nošeni pjesmom i skandiranjem s tribina, bijeli su poveli u ranoj fazi utakmice. U 10. minuti Janković je srušen na centru ali sudac Čulina je pustio prednost. Pjaca je odlično prošao i ubacio s lijeve strane, a Hodža u skoku ugurao loptu u gol!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon još nekoliko priika za pogodak, bijeli su pobjedu osigurali u 34. minuti golom iz penala na intervenciju VAR-a. Marešić je igrao rukom, a Janković je bio precizan s bijele točke.

U drugom poluvremenu Sopić je iskoristio sva svoja prava na izmjene u momčadi, a novopridošli igrači dobili su priliku sudjelovati u spektaklu na Rujevici i u novoj pobjedi Rijeke. Priču je zaokružila prinova u bijelom dresu – u 74. minuti nakon ubačaja s lijeve strane Marić je dobro reagirao i matirao Majkića!

Tijek susreta

Istra 1961 prva je prijetila u trećoj minuti. Nakon opasnog ubačaja pred gol Rijeke, lopta se odbila do Kadušića koji je snažno pucao, ali lopta se od bloka odbila u korner.

Rijeka je uzvratila u 10. minuti. Pjaca je odlično prošao i ubacio s lijeve strane, a Hodža u skoku ugurao loptu u gol – 1:0!

U 22. minuti Pašalić je sjajno proigrao Obregona koji se uspio izboriti za poziciju, ali udarac, je od bloka Majstorovića otišao u korner.

Istra je bila opasna u 26. minuti. Opasan ubačaj s desne strane pred gol Rijeke, Smolčić je bio brži, lopta se od Vuka odbila u gol aut.

04.02.2024., Rijeka – SuperSport HNL 23/24, 21 kolo, stadion Rujevica, HNK Rijeka – NK Istra 1961. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Sudac Čulina u 33. minuti pokazao je na bijelu točku. Naime, nakon ubačaja Smolčića iz auta, Marešić je odbio loptu rukom. Akcija je nastavljena, ali nakon asistencije VAR-a, Čulina je dosudio najstrožu kaznu.

Janković je bio siguran – 2:0.

Trenutak koji je dodatno usmjerio utakmicu, u sudačkoj nadoknadi Maurić je zaradio izravni crveni karton zbog prekršaja na Selahiju.

Rijeka je dobro ušla u nastavak. U 48. minuti lijep prodor i asistencija Pašalića, udarac Hodže odličnom reakcijom zaustavio je Majkić.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Selahijev udarac (50′) s 25 metara prošao je uz vratnicu, Pašalić (57′) je pucao s 18 metara, ali Majkić je bio spreman.

Bijeli su prednost povećali u 74. minuti. Ubačaj s lijeve strane Smolčića, Marić je dobro reagirao i matirao Majkića

Standings provided by Sofascore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari