NAJVAŽNIJE JE IZBORITI OLIMPIJSKE IGRE

POČINJE MUNDIJAL Hrvatska kreće u novi izazov: ‘Zbog toga će biti zahtjevno’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska nakon prve utakmice protiv Australije, koja je na rasporedu u ponedjeljak u 11.30 sati, u skupini A još igra protiv Španjolske i Južnoafričke republike

Izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak najavio je prvi ispit na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Dohi, dvoboj s Australijom koji je na rasporedu u nedjelju.

“Australija ne igra vaterpolo kakav smo navikli na europskoj razini. I zbog toga će ova utakmica biti psihološki zahtjevna. Imali smo zbog toga posebnu pripremu, a mislim da smo igranjem protiv Italije i Grčke napravili sve što moramo napraviti prije Svjetskog prvenstva. Isto tako, analizom smo igračima predočili sve što nas čeka protiv Australije”, rekao je Tucak i dodao:

“Optimistični smo, ali i oprezni prije prvog susreta. Naravno da imamo šansu i očekujemo pobjedu koja bi nam otvorila nešto lakši put prema našem cilju, a to je, u ovom slučaju, plasman na Olimpijske igre ove godine u Parizu.”

“Bit će ovo fizička teška utakmica. Moramo glavom biti potpuno unutra, koncentrirani, odigrati pravu mušku utakmicu. Budemo li na svojoj razini. očekujemo pobjedu“, dodao je Luka Lončar.

Hrvatska nakon prve utakmice protiv Australije, koja je na rasporedu u ponedjeljak u 11.30 sati, u skupini A još igra protiv Španjolske i Južnoafričke republike, piše Net.hr.

Prvu utakmicu protiv Australije igrat će 5. veljače u 11.30 sati po hrvatskom vremenu, slijedi ‘repriza’finala nedavnog Europskog prvenstva protiv Španjolske 7. veljače od 17 sati, dok će protiv JAR-a igrati 9. veljače od 14 sati.

Hrvatske boje branit će:

Vratari: Marko Bijač (Olympiacos), Mate Anić (Jadran Split)

Centri: Josip Vrlić (Jadran Split), Ivan Krapić (Noisy-le-Sec), Luka Lončar (Olympiacos)

Braniči: Rino Burić (Jug AO) Matias Biljaka (Jadran Split), Marko Žuvela (Jug AO)

Napadači: Konstantin Harkov (Jadran Split), Filip Kržić (Jug AO), Franko Lazić (Jug AO), Zvonimir Butić (Jadran Split), Ante Vukičević (Marseille), Jerko Marinić Kragić (Jadran Split), Loren Fatović (Jadran Split)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari