NOVA STRANICA

ODLAZAK MLADOG VRATARA “RIJEKE” Ivor Pandur potpisuje za Hellas Veronu, pozirao sa šalom novog kluba

Talentirani mladi (20) vratar Rijeke nakon otprilike jedne i pol sezone među vratnicama prve momčadi HNK Rijeke odlazi u Hellas Veronu

Mladi i talentirani vratar Rijeke Ivor Pandur pozirao je sa šalom talijanskog prvoligaša uoči liječničkog pregleda koji ga čeka tijekom dana u klinici Don Calabria u Veroni, javlja Index.hr.

Index je uspio doznati i detalje ovog transfera i odšteta će biti znatno manja nego što se isprva špekuliralo kada je objavljena informacija da Pandur odlazi.

Rijeci će tako za 20-godišnjeg vratara pripasti odšteta u visini od jednog milijuna eura te dodatnih 300 tisuća eura ako klub koji vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić iduće sezone ostane u statusu prvoligaša. Vrijedi dodati da je Jurićev pomoćnik u Italiji Stjepan Ostojić, bivši igrač Rijeke i Pomorca.

Ovim transferom Damir Mišković počeo je naplatu svojih ulaganja u mlade snage. S novom klupskom politikom i promocijom mladih započelo se u mandatu Igora Bišćana, a nastavilo i kod Simona Rožmana. No tek sada dolazi prvi transfer. Pandur je jedan od nekolicine (Lepinjica, Braut, Smolčić, Vuk, Bušnja, Štefulj…) mladih igrača koji su postepeno promovirani do prvotimskog statusa.

Bit će zamjena, ali i dobra konkurencija tamošnjem golmanu

Donedavni Rijekin prvotimac bit će zamjena tamošnjoj Jurićevoj jedinici, 29-godišnjem Talijanu Marcu Silvestriju, ali i dobra konkurencija. Upravo ono što je bio i u Rijeci, piše Index.hr.

Pandur je do ozljede Andreja Prskala u siječnju prošle godine bio njegova zamjena, ali je onda morao uskočiti u vatru i još u mandatu Igora Bišćana postao je prvotimac. To se nastavilo i kod Simona Rožmana, dok je Prskalo preselio na klupu nakon zamjene prvobitnih uloga.

Pandur je ukupno za Rijeku upisao 24 nastupa te primio 23 pogotka, a u 10 utakmica mrežu je sačuvao netaknutom.

Prskalo se vraća na gol protiv Istre, a onda slijedi borba s Nevistićem za jedinicu?

Rijeka u subotu nastavlja domaće prvenstvo okršajem protiv Istre 1961 na Rujevici, a između vratnica očekuje se Andrej Prskalo kojem će to biti 100. nastup u bijelom dresu. Nakon Pandurovog odlaska, u Rijeku bi se trebao vratiti Ivan Nevistić iza kojeg je sjajna sezona u dresu Varaždina.

Vrlo je teško očekivati od Nevistića da pristane biti zamjena nakon što je uvelike pomogao Varaždinu da preživi u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Tu je i Nigerijac David Nwolokor.

Stoga valja vidjeti na koga će se Rožman odlučiti u perspektivi. Jedno je sigurno, Rijeka nema problema s vratarskom pozicijom, na čemu treba zahvaliti i sjajnom radu šibenske legende i trenera vratara Gojku Mrčeli.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari