OI RIO, VATERPOLO: Loša realizacija igrača više i težak poraz od Srbije

Vaterpolisti Hrvatske osvojili su srebrnu medalju na OI u Riju nakon što su u finalu poraženi od Srbije sa 7-11 (2-3, 1-3, 2-3, 2-2).

Bio je to još jedan težak poraz od Srbije, prošle godine izgubili smo u finalu SP-a sa 4-11, a ove godine na EP-u poraženi smo u skupini sa 6-13.

Srbija je dobila prvu četvrtinu sa 3-2, ali Hrvatska dva puta nije iskoristila igrača više, a Jokovićev udarac u završnici prve dionice zaustavila je stativa.

I u drugoj četvrtini Hrvatska je imala problema sa realizacijom igrača više, od pet prigoda samo smo jednu realizirali. Srbija je to znala iskoristiti i golovima Nikića, Gocića i Mandića došla je do prednosti 6-3.

Treća dionica je dobro počela za “barakude”, već u prvom napadu Burić pogađa za 4-6, ali onda opet problemi sa realizacijom igrača više. Joković i Petković ne uspijevaju, a s druge strane Filipović sa dva dalekometna pogotka dovodi Srbiju do vodstva 8-4. Minutu i pol prije kraja četvrtine napokon je Sukno zabio sa igračem više, ali onda Mandić “šraubom” ponovno dovodi Srbiju na četiri gola prednosti (9-5).

Ako je i bilo nade u preokret u zadnjoj četvrtini, brzo je usahnula, nakon samo pola minute, kada je Duško Pijetlović pogodio za vodstvo Srbije 10-5. Ovaj puta ključnom se pokazala loša realizacija igrača više, Hrvatska je iskoristila samo dvije od 11 prigoda.

Kod Hrvatske najbolji je bio Sandro Sukno sa tri gola. U momčadi Srbije istaknuo se Dušan Mandić sa četiri pogotka.

Ovo je deveta medalja za hrvatske sportaše u Riju, te ukupno treća za vaterpoliste, koji su bili srebrni u Atlanti 1996. i zlatni u Londonu 2012. godine.

HRVATSKA – SRBIJA 7-11 (2-3, 1-3, 2-3, 2-2)

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Petković, Lončar, Joković, Bukić, Macan, Bušlje, Sukno 3, Krapić, Šetka 1, Garcia 2, Bijač.

SRBIJA: Gojko Pijetlović, Mandić 4, Gocić 1, Ranđelović, Ćuk, Duško Pijetlović 2, Nikić 1, Aleksić, Jakšić, Filipović 2, Prlainović, Stefan Mitrović 1, Branislav Mitrović.

PETERCI: Hrvatska 0-0, Srbija 0-0.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 2-11, Srbija 2-3.

Tucak: Izgubili smo od bolje ekipe

Izgubili smo od bolje ekipe i tu nema neke velike filozofije, kazao je izbornik hrvatske vaterpolske vrste Ivica Tucak nakon poraza od Srbije u finalu OI u Rio de Janeiru.

“Srbi su jednostavno pokazali da su kvalitetnija momčad, igrali su na način na koji su poosvajali sve ovih godina. Kod nas se nije radilo o psihološkoj blokadi, ne vidim neke razlike između finala i polufinala, kojeg smo odigrali sjajno. Više su nas ubili ti njihovi šutevi iz prekrašaja u trećoj ili petoj sekundi napada. Jedini način na koji smo ih mogli dobiti jest limitirati ih na pet do sedam golova,” kazao je razočarani Tucak.

Hrvatski izbornik je naglasio kako smo primili previše golova, te odigrali loše u napadu. Komentirao je i suđenje.

“Da smo imali sigurnost u obrani u prve dvije četvrtine, puno bolje bi odigrali i u napadu. Nije opravdanje, ali oni su daleko fizički jača ekipa od nas, a ovaj katastrofalni kriterij suđenja, koji im je dopuštao hvatanje za glavu, išao im je na ruku”, dodao je izbornik čestitavši svojim igračima na osvojenom srebru.

“Sada sam još vruć od utakmice i razočaran zbog poraza. Vjerojatno ću za dva ili tri sata biti puno veseliji kad shvatim da smo osvojili srebro u koje nitko, osim nas, nije vjerovao. Ali opet, izgubili smo finale, a ja i dalje vjerujem, da igramo i sutra protiv njih, da možemo dobiti te Srbe.

Andro Bušlje nije bio na razini na kojoj je bio u polufinalu potiv Crnogoraca.

“Srbi su zasluženo pobijedili jer su bili bolji u svim segmentima igre. Mi se nismo držali taktičkog dogovora iz svlačionice. U obrani nismo ginuli jedan za drugoga, a u napadu smo bili brzopleti. Srebro je ipak ogroman uspjeh ove generacije u koju su vjerovali samo nas 13 igrača i treneri i nitko više”, kazao je Bušlje.

(Hina)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari