OSIJEK – RIJEKA 1:1 Lukić u posljednjim sekundama poništio Gavranovićevu majstoriju

OSIJEK – RIJEKA 1:1 (0:0)

OSIJEK – Stadion Gradski vrt. Utakmica 35. kola MaxTV Prve lige. Sudac Bruno Marić (Daruvar)

Strijelci: Gavranović (54), Lukić (90)

OSIJEK: Mikulić, Matas, Džolan, Lesjak, Arsenić, Kurtović (Lukić, 90), Mioč, Špoljarić (Mandić, 78), Knežević, Vojnović, Perošević (Štrkalj, 78)

RIJEKA: Prskalo, Ristovski, Mitrović, Bradarić, Vešović (Vizinger, 89), Maleš, Močinić, Tomasov, Gavranović (Brezovec, 73), Bezjak (Zita, 67), Balaj

Najljepši i presudni trenutak utakmice dogodio se u 54. minuti kada je osjetno najbolji igrač na terenu Mario Gavranović postigao eurogol kakav se rijetko viđa na domaćim travnjacima.

Snažno je udario loptu s 20-tak metara i pogodio mjesto ispod prečke koje vratar domaćih Mikulić nikako nije mogao dosegnuti, mada se vinuo zrakom koliko god je mogao. Gavranović je ovim zgoditkom dao pečat onome što su u prethodnim 50 minuta svi vidjeli, a to je da je unatoč nešto laganijem ritmu ove rezultatski nebitne prvenstvene utakmice upravo on daleko najkompletniji i najbolji igrač na terenu.

Nastavila je Rijeka praktički do kraja utakmice kontrolirati utakmicu, no iz jednog jedinog ozbiljnijeg pokušaja domaćih u posljednjoj minutu regularnog dijela igrač koji je tek ušao u igru, Lukić, uspijeva izjednačiti rezultat s(p)retnim udarcem glavom.

Unatoč izostanku rezultatskog naboja, u ipak ne tako žustrom ritmu kakav zna karakterizirati utakmice HNL-a, Rijeka je u prvom poluvremenu bila bolji i poduzetniji suparnik. Najbolje to ilustrira situacija u 31. minuti kada je jedna sjajna solo-akcija Gavranovića na ivici Osijekova šesnaesterca rezultirala sjajnim proigravanjem za Bekima Balaja koji se izbjegavši zamku zaleđa našao oči u oči s vratatom Osijeka Mikulićem na nekih 12 metara od gola. Pokušao je najistureniji Bijeli napadač plasirati loptu uz vratara po travi, no Mikulić se dobro postavio i obranio ne toliko snažan Balajev pokušaj.

Imali su Riječani u prvom poluvremenu još nekoliko poluprilika i lijepih ali nepreciznih pokušaja s distance (Močinić 9, Ristovski 43) te nekoliko kornera (Osjek nijedan), ali u prvom dijelu utakmice nisu uspjeli materijalizirati svoju premoć na travnjaku.

Iz situacija u drugom dijelu utakmice – pored opisanog zgoditka – valja spomenuti 52. minutu i slobodan udarac za Rijeku na 25 metara. Tomasov je jako udario po lopti, no ona je prošla malo iznad grede.

U 57. minuti pokušali su nešto i Osječani, nakon kornera za Osijek udarac glavom Arsenića otišao je pored gola. U 65. Knežević je potegnuo iz slobodnog udarca s 25 metara no lopta je pogodila mrežu s vanjske strane.

Ipak, one najbolje prilike imali su gosti – u 74. minuti Brezovec je ubacio u srce šesnaesterca, Vešović je smirio loptu okrenut leđima prema golu i uspio pucati iz okreta, no lopta je na njegovu nesreću otišla iznad grede.

U 78. minuti trener domaćih Zoran Zekić napravio je dvije izmjene namjeravajući igri svoje momčadi dati posve ofanzivnu orijentaciju, što je nakraju – pokazalo se – urodio plodom zahvaljujući Lukićevu zgoditku.

Tek u 88. minuti trener Matjaž Kek uveo je jednog od mlađih igrača koje je najavljivao u pripremi utakmice  – umjesto Vešovića ušao je Vizinger, što pokazuje da je Kek uoči utakmice  “pilao naopako”, i u ovoj utakmici je ipak prije svega tražio – bodove, a ne afirmaciju (pre)mladih igrača.

I u Osijeku je momčad Rijeke pratila mala, ali bučna skupina navijača – Armada je neumornom pjesmom i bodrenjem svojih ljubimaca i ovoga puta iskazala bezgraničnu odanost svojem klubu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari