UOČI POLUFINALA

Petković i Juranović najavili Argentinu i otkrili koja je tajna Hrvatske: ‘Kad njima date loptu, sigurnija je nego novac u banci’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se u četiri najbolje reprezentacije svijeta! Vatreni su ponovno u polufinalu, nakon 98., nakon Rusije i sada ponovno u Kataru.

Vatrenima će u utorak od 20 sati protivnik biti Argentina, što smo saznali u petak navečer, kada su Gauči nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca prošli Nizozemsku u jednom “romantičnom klasiku” Svjetskog prvenstva.

U nedjelju od 15.15 na press konferenciji ispred novinara su izašli Josip Juranović i Bruno Petković. Prvi je protiv Brazila odigrao veličanstvenu utakmicu, a potonji zabio gol karijere.

‘Nećemo markirati Messija’

“Nemamo neki plan kako da individualno zaustavimo Messija, reprezentacija Argentine ima jako puno igrača. Nećemo ga markirati, ali uobičajeno gledamo da zaustavimo cijelu momčad. Hrvatski mediji su podcijenjivali Maroko, a mi smo i tad znali kakva je to momčad”, otvorio je Bruno Petković.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

“Mogu reći da je tajna što smo svi zajedno i što dišemo jedan za drugoga od prve do zadnje minute. Mislim da jako puno ljudi koji se ne bave nogometom znaju puknuti penal, ali mentalna snaga je nešto što radi razliku. Puno je lakše kad imaš vratara koji radi razliku”, odgovoraju obojica o snagama Hrvatske.

“Sjećam se polufinala 2018. bio sam peta ili šesta špica za Bolognu, a na popisu za Hrvatsku sam bio valjda 78. Jako malo mi je falilo da odem s priprema na polufinale u Moskvu. Ja i neki mlađi koji smo došli u čvrsto postavljene temelje napredovali smo kao igrači i ljudi”, govori Bruno o Rusiji.

‘Ovo ću pričati djeci’

‘Normalno da je to najvažniji gol u mojoj karijeri, nemam nikakvu mržnju prema nikome i ničemu. Ne smatram to kao osvetom, jedva čekam ovo sve pričati djeci kasnije u životu’, kaže “Petko”.

“Kada igram s Modrićem, Kovačićem i Brozom sve je lakše, lopta je sigurnija nego novci u banci. Mi smo mala zemlja s velikim srcem u usporedbu na Argentinu”, govori Juranović.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

“Možda sam malo svjesniji kad je prošlo par dana, svjestan sam što nam je sve ovo donjelo. Mislim da je Ronaldo Phenomenal bio igrač koji je s takvom lakoćom igrao u nogomet, izgledalo je kao da se svi muče, a on uživa. Zbog njega se plaćala karta”, govori Petković o brazilskom Ronaldu.

‘Pokazivali smo sve više i više’

“Sa svakom odigranom utakmicom, pokazivali smo sve više i više. Za mene osobno puno znači ovaj pogodak za samopouzdanje. Imamo snagu ekipe koja ne odustaje, imamo jednu veliku vjeru u prvog igrača do tebe. Na nas utječe što bolje igramo, bit će drugima teže.”

“Livaković je jako odličan momak, sigurno se ne vidi da je on veliki radnik, al on sve analizira svau svoju grešku. Konstantno radi i napreduje, nekada kada pogrješi ni ne spava. Subašića sam jednom upoznao i imao sam tu sreću, gledao sam ga 2018. godine. Jedan veseo čovjek s kojim se čujem preko poruka. Mogu mu zahvaliti što je napravio za Hrvatsku 2018. u Rusiji”, priča dvojac o golmanima.

‘Jedno morate znati’

“Možda nisam igrač od 20 do 30 milijuna eura, ali morate znati jedno! Ja nikada ne odustajem, moji doma su me učili da uvijek gledam prema naprijed. Život priča čudne priče”, govori dečko iz Dubrave.

“Nisam ja tu da govorim tko treba igrati i koliko”, kaže Petković za igrače s klupe i nastavlja: Samim time što smo mala država, zato više cijenimo što znamo kako se naša država stvarala, tako su nas roditelji učili. Zato imamo ovaj mentalitet i to nam treba kad se prelama utakmica. Nismo svaki put dobili na kvalitetu”, kaže Petković.

“Iskreno nisam čitao što se pisalo, samo sam fokusiran na svoju reprezentaciju. Rekao sam agentu da mi ništa ne šalje. Želim napraviti nešto za sebe i svoju obitelj. Imao sam par razgovora s Mandžom, jer je on tvrd. Dao mi je par savjeta, što ću zaržati za sebe. Kao napadač moram više zabijati, nadam se da ću dati još svog doprinosa. Gvardiol je odličan dečko i zaslužuje sve što mu se događa. Tek smo sad analizirali Argentinu, sigurno ćemo igrati svoju igru. Morat ćemo im se malo prilagoditi.”, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari