NAVIJAČI IZAZVALI 'POTRES'

Seizmolozi svojim uređajima u Rijeci zabilježili navijanje za Vatrene!

Foto. Facebook - Pixsell

Geofizički zavod PMF-a na svom je Facebook profilu objavio kako su seizmološki uređaji zabilježili navijanje tijekom utakmice protiv Brazila . najjače u Zagrebu i Rijeci

“Sjećate se utakmice Brazil – Hrvatska u petak? Naša Marija Mustać Brčić malo je gledala seizmograme i na seizmološkim postajama Zagreb i Rijeka (one se jedine nalaze u većim gradovima) uočila slab signal u 18:29 i nekoliko tamo između 18:40 i 18:46. Je li moguće da je to baš u vrijeme u kojem je Petković dao gol, a Livaković obranio penale?!” napisali su.

“Nakon zagrebačkog potresa 2020. godine puno vas je naučilo ponešto o seizmogramima (tri linije za tri komponente za svaku postaju) i njihovim spektrima (ispod svake linije pripadajući spektrogram). Ovaj put nam prikazuju veselije stvari.

U Zagrebu (narančasto) i Rijeci (zeleno) zabilježili smo istovremeno ‘veliki paket pozitivne’ energije u petak u 18:29 nakon pogotka Petkovića za izjednačenje s Brazilom u 117. minuti utakmice te u 18:46 promašaja Marquinhosa za pobjedu protiv Brazila u četvrtfinalu Svjetskog nogometnog prvenstva! Da ne mislite da vas muljamo, na dnu (sivo) su podaci puno izoliranije postaje Kalnik, gdje se ne primjećuje ljudski utjecaj”, napisali su.

“U Zagrebu i Rijeci je zabilježeno još par napetih trenutaka, slobodno ih nađite na slici”, poručili su.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari