BRAVO BARAKUDE!!!

Pobjeda, Hrvatska je u polufinalu!

Photo: David Damnjanovic/PIXSELL

Hrvatska je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu slavila protiv Srbije rezultatom 15-13. Bila je to izuzetno napeta utakmica puna preokreta, ali spretniji i smireniji u završnici bili su naši reprezentativci.

Hrvatska – Srbija
15-13 (4-4, 5-5, 2-1, 4-3)

Žuvela je zabio prvi pogodak na utakmici, lijepo su naši vaterpolisti iskoristili igrača više. Srbi su nedugo zatim izjednačili bombom Dušana Mandića. Jerko Marinić-Kragić je u idućem napadu iskoristio peterac i vratio Hrvatsku u vodstvo, a nakon što smo se uspješno obranili Kharkov je povosio na 3-1. Sretno i spretno zabio je Vico za 3-2, a Srbi su se u potpunosti vratili u susret pogotkom Ranđelovića za 3-3. Ipak, opet se pojavio Kharkov i prekrasnim pogotkom vratio Barakude u vodstvo. Srbija je na samom kraju prve četvrtine uspjela zabiti i tako poravnati na 4-4 nakon prve dionice igre.

Šokirali su nas Srbi na startu druge četvrtine i preko Vučinića poveli s 5-4. Nije dugo trebalo da Barakude odgovore, lijepo je Lončar poentirao nakon brzog prebrojavanja naših reprezentativaca. Ipak, Barakude su nerealiziranim napadom doveli Srbiju u povoljnu situaciju koja je s dva vezana pogotka Jakšića otišla na 7-5. Fatović je nakon mini krize smanjio na 7-6, a nakon uspješne obrane lijepo smo izigrali obranu Srbije, a Burić je zabio za 7-7. Niti u iduća dva napada nitko se nije uspio obraniti, Srbija se vratila u vodstvo, ali Lazić je onda iz nemoguće pozicije Hrvatsku vratio na 8-8. Druga četvrtina završila je kao prva, ali ovaj put smo mi u zadnjim sekundama poravnali na 9-9.

Nastavak utakmice donio tvrđi pristup

Više od polovice treće četvrtine nije bilo pogotka, a Žuvela je onda zabio za 10-9 i opet nas doveo u prednost. Obranjeni peterac Marka Bijača nismo uspjeli naplatiti, te su Srbi u idućem napadu poravnali na 10-10. Do kraja treće dionice još smo jednom zabili i s 11-10 ušli u zadnju četvrtinu.

Srbija je prva zabila u posljednjoj četvrtini, za 11-11 je pogodio Rašović, ali Marko Žuvela je odmah u idućem napadu rasparao mrežu Srbije i vratio nas u vodstvo. Nakon što su Srbi izjednačili, Fatović nas je vratio u vodstvo na 13-12. Nakon toga pravu ludnicu izazvao je Marko Bijač drugim obranjenim petercem na utakmici. Dvije minute prije kraja Burić je zabio za 14-12 na asistenciju Marinića-Kragića, a pola minute kasnije Fatović je realiziranim petercem praktički riješio pitanje pobjednika, ali Srbi su ekspresno smanjili na 15-13. To je ujedno bio i posljednji pogodak na utakmici, a Hrvatska je mogla burno proslaviti veliku pobjedu.

Ranije su polufinale izborile reprezentacije Španjolske i Italije, a Hrvatskoj će protivnik u polufinalu biti bolji iz ogleda Mađarske i Francuske, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari