HOĆE LI NAM DONIJETI SREĆU?

Poznato je u kojim će dresovima Hrvatska igrati sve tri utakmice grupne faze SP-a. Što kažete?

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija jučer je stigla u Dohu i odradila je svoj prvi trening.

Za samo četiri dana Vatreni igraju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a tamo će nastupati u novim dresovima koji su predstavljeni u Ligi nacija u rujnu.

Popularni crni dresovi otišli su u zaborav, a Vatreni će tako nositi nove s neobičnom interpretacijom kultnih crveno-bijelih ‘kockica’. Kockice plešu po prednjoj strani dresa na kojoj dominira bijela podloga. Kockice su atipičnog izdanja, kao i motivi kockica. Nisu ravnomjerni i ne poklapaju se, ali zato daju dinamiku šahovnici. Postoji i plava verzija koja je objašnjena kao plave kockice koje se prelijevaju u more.

A sada je došla potvrda i u kakvim će dresovima Vatreni nastupati u grupnoj fazi.

Photo: Goran Stanzl/Pixsell

Prvom garniturom dresova dominira bijela boja pa se u njoj, za razliku od prijašnjih godina, može igrati protiv ekipa koje nastupaju u crvenom dresu. To je slučaj i s Marokom i s Kanadom i s Belgijom. Hrvatska će tako u prepoznatljivim dresovima zaigrati u sve tri utakmice, a to je potvrdio i HNS-ov glasnogovornik Tomislav Pacak.

Naravno, svi vole crveno-bijele dresove, ali statistika pokazuje kako Hrvatska na svjetskim prvenstvima ostvaruje znatno lošije rezultate u domaćem dresu. U njemu ima tek pet pobjeda iz 14 ogleda, dok u gostujućem ima osam pobjeda (računajući i penale) u devet utakmica – jedini poraz bio je od Ekvadora 2002. godine, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari