TEŽAK PORAZ VATRENIH

Galerija | Rasplinuo se san o finalu SP: Slaba Hrvatska izgubila od Argentine u polufinalu, ‘kumovala’ i loša sudačka odluka

Reprezentacija Hrvatske izgubila je u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru od Argentine s visokih 3:0. Rasplinuo se tako san Vatrenih o finalu. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 32. minuti kada je talijanski sudac Orsatto dosudio kazneni udarac za Argentinu – čini se prestrogo. Šokirani Vatreni do kraja utakmice nisu se oporavili od toga… U subotu igramo za treće mjesto na SP-u

ARGENTINA – HRVATSKA 3-0 (2:0)

Svjetsko nogometno prvenstvo, Katar. Lusail stadion, Utakmica polufinala. Glavni sudac: Daniele Orsato.

ARGENTINA ( 4-4-2): Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico – De Paul, Paredes, Enzo Fernandez, Mac Allister – Messi, Alvarez

HRVATSKA (4-3-3): Livaković; Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa; Brozović, Modrić, Kovačić; Pašalić, Perišić; Kramarić

Nogometaši Hrvatske neće drugi put u nizu igrati u finalu svjetskog prvenstva, u polufinalnom dvoboju u Lusailu Argentina je pobijedila s uvjerljivih 3-0 (2-0). Julian Alvarez je postigao pogotke u 39. i 69. minuti, dok je Messi bio strijelac u 34. iz jedanaesterca.

Kontroverzna odluka Orsatta

Cijelo prvo poluvrijeme odigrano je vrlo oprezno s obje strane, no Argentina je unatoč tome imala veliku prednost od 2-0. Za to je najzaslužniji bio mladi, 21-godišnji napadač Alvarez koji je u 34. minuti iznudio jedanaesterac kojeg je u 1-0 pretvorio Lionel Messi.

U 32. minuti Alvarez se sudario s našim vratarom i izgledalo je kao da se radi o prekršaju u napadu, no talijanski sudac pokazao je na bijelu točku i pritom pokazao žuti karton Liviju. Gvardiol je ostao, a Lovren je morao izaći jer je Joško bio pet metara iza njega. Preduboko su ostali naši, posebno Lovren.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Messi je sa 11 metara siguran. Mandžukić je u gužvi oko ove dvojbene odluke udaljen s klupe, Kovačić dobio žuti, Dalić isto.

U 39. minuti Alvarez zabija za 2-0. Hrvatska je imala slobodan udarac s desne strane no umjesto direktnog ubačaja pored gola Argentine Modrić se odlučio dodati. Lopta je došla do Brozovića, njegov centaršut blokiraju Argentinci i krenula je opasna kontra.

Argentinsko slavlje je moglo biti i veće na samom kraju prvog dijela, ali je udarac Mac Allistera obranio hrvatski vratar Livaković.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Alvarez je s loptom osvojio 30 metara, imao je nezadrživ nalet, napravio je pravi dar-mar našoj obrani i zabio za 2-0. Sosa nije uspio spasiti…

U nastavku je Hrvatska krenula na sve ili ništa. Ušli su Vlašić, Petković i Oršić, no bliže je pogotku bila Argentina.

U 69. minuti sve je bilo gotovo. Messi je sve napravio, pokraj Gvardiola je prošao s nekoliko ‘finti’ i ubacio na pet petara Alvarezu koji zabija.

Riskantan pristup naših u nastavku, otvorili su se i sve karte bacili prema ofenzivnom dijelu igre, ali Gauči su to iskoristili.

Gauči u finalu, Vatreni u bobi za 3 mjesto

U nedjeljnom finalu (16 sati) Argentina čeka pobjednika polufinalnog dvoboja Francuske i Maroka koji se igra u srijedu (20 sati). Hrvatska će u subotu igrati utakmicu za treće mjesto, u 16 sati, protiv poraženog iz drugog polufinala.

Argentina će u nedjelju loviti treću svjetsku krunu u povijesti. Svjetski prvaci bili su 1978. i 1986. godine, dok su posljednji put finale igrali 2014. godine kada su u finalu poraženi od Njemačke, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari