REKORDNA POBJEDA NA ZAMETU: Hrvatska bolja od Makedonije za potvrdu plasmana na EHF EURO!

Treba spomenuti kako su se od riječke publike oprostile Ćamila Mičijević i Anamarija Gugić koje odlaze iz Zameta

Hrvatska ženska reprezentacija potvrdila je plasman na EHF EURO 2016 u Švedskoj. U posljednjoj utakmici kvalifikacija pobijedile su Makedoniju 35:19 (17:7).

hrs1

Hrvatska tako kvalifikacije završava kao druga u skupini 4 iza Crne Gore koja je također izborila plasman na europsku smotru u Švedskoj koja se održava od 4. do 18. prosinca 2016.

Iako susret nije imao rezultatski značaj, hrvatske rukometašice započele su utakmicu u visokom ritmu i odmah se nametnule kao favoritkinje. Već u 12. minuti Hrvatice su vodile 8:1 nakon pogotka Ćamile Mičijević. A deset minuta kasnija Vesna Milanović-Litre podigla je prednost na tada rekordnih plus deset (15:5). Do kraja poluvremena prednost Hrvatske ostala je ista, a konačan rezultat nakon 30 minuta bio je 17:7.

hrs3

U istom ritmu izabranice Gorana Mrđena nastavile su i u drugom poluvremenu. Imale su trenutaka kada su se malo opuštale pa su Makedonke uspjele smanjiti zaostatak. Međutim izbornik Mrđen širokom je klupom nastojao održavati svježinu pa su Hrvatice u 50. minuti preko Andree Čović stigle do velike prednosti od 14 pogodaka (28:14).

Do kraja su tu prednost još i povećale pa je na kraju susret završio uvjerljivom pobjedom 35:19. Najefikasnija u redovima Hrvatske bila je Andrea Penezić sa sedam postignutih pogodaka. Slijede ju Nataša Janković i Sonja Bašić koje su dodale po pet. Kod Makedonije po tri pogotka postigle su Sara Mitova, Dajana Jovanovska i Elena Livrinikj.

Rukometašice Hrvatske sada očekuje ždrijeb skupina za Europsko prvenstvo koji će se održati 10. lipnja u Göteborgu.

Oprostile se Mičijević i Gugić

Treba spomenuti kako su se od riječke publike oprostile Ćamila Mičijević i Anamarija Gugić koje odlaze iz Zameta. Prigodno im je na početku utakmice uručeno cvijeće i mali simbol pažnje od gradonačelnika Vojka Obersnela i pročelnika za sport Grada Rijeke Igora Načinovića. Također, gradonačelniku Obersnelu predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac uručio je zahvalnicu za suorganizaciju ove posljednje kvalifikacije utakmice u ovom ciklusu.

hrs2

Mladim rukometašima Kozale i rukometašicama Zameta plakete za uspjehe

Gradonačelnik Obersnel, pročelnik Načinović te Mirza Džomba, predsjednik Rukometnog saveza Primorsko-goranske županije uručili su u poluvremenu mladim rukometašima Kozale i rukometašicama Zameta lopte i plakete za uspjehe koje su ostvarili na Prvenstvu Hrvatske za mlađedobne kategorije.

Foto: hrs facebook

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari