NETKO NE OVORI ISTINU

Riječanin nastupa za Srbiju na Euru. I najbolji je strijelac! Zašto ne igra za Hrvatsku?

Photo: Luka stanzl/PIXSELL

Marko Radulović, rođeni Riječanin koji nastupa za Srbiju, najbolji je strijelac Europskog prvenstva u vaterpolu nakon dvije odigrane utakmice

Radulović je Izraelu i Njemačkoj postigao po četiri pogotka te je s ukupno osam golova prvi strijelac Europskog prvenstva. Večeras protiv Malte ima priliku dodatno pobjeći pratiteljima, piše Index.hr.

Radulović: Dvije godine me Kreković nije pozivao u reprezentaciju

Riječ je o igraču koji je nastupao za Hrvatsku u mlađim kategorijama, nakon što je profesionalnu karijeru počeo u riječkom Primorju. Prije pet godina otišao je igrati za Vojvodinu, a od 2020. godine u Radničkom je iz Kragujevca.

“Za mlađe hrvatske selekcije igrao sam i na Svjetskom prvenstvu. Međutim, dvije godine tadašnji me izbornik Joško Kreković nije pozivao. Kada sam 2018. iz Primorja prešao u Vojvodinu, čekao sam još godinu dana. Nije me zvao nitko iz Hrvatske. Ni iz Saveza, ni iz klubova ni netko od suigrača. Zaključio sam da uopće ne računaju na mene, a onda je stigao poziv mlade reprezentacije Srbije. Sada sam pozvan i u srpsku A selekciju i prihvatio sam taj poziv”, rekao je svojevremeno Radulović za beogradske Novosti.

Kreković: Radulović laže

S druge strane, Kreković nam je rekao da Radulović laže o razlozima odlaska iz hrvatske reprezentacije.

“Smeta to što se u posljednje vrijeme po medijima potencira da je Radulović odabrao Srbiju jer nitko nije računao na njega. To nije točno. Istina je sasvim drugačija. Bio je član U-18 reprezentacije na SP-u u Mađarskoj, a iduće godine bio je U-20 SP. U lipnju 2019. Radulović je prešao iz Primorja u Vojvodinu. Savez i ja, kao izbornik, uredno smo mu poslali poziv za pripreme reprezentacije, no nismo dobili nikakav odgovor”, rekao nam je Kreković i nastavio:

“Kontaktirali smo Vojvodinu, a oni su nam rekli da Radulović više nije njihov član, ali da će ga obavijestiti. Ipak, nije nam se javio pa smo se direktno javili njegovoj majci, koja nam je rekla da je Marko odlučio nastupati za Srbiju. Tako da je laž da ga dvije godine nitko iz HKS-a nije zvao. Na koncu, u kancelarijama Saveza postoje i mailovi koji dokazuju ovo što vam sada pričam.”

Prije dvije godine Radulović je bio MVP U-20 Svjetskog prvenstva na kojem je Srbiju odveo do zlata, piše Index.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari